Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Απατεώνες, απατεώνες!!! Δυο μήνες πηγαίνω και σήμερα επήγα με το παιδί μου που είναι άνεργο 2 χρόνια για τα προγράμματα που αναγγέλλουν και μου λένε αυτά που μας λέτε είναι όλα ψέματα δεν υπάρχει τίποτα. Τα τομάρια παίζουν πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των ανέργων τους κοροϊδεύουν ασύστολα!

«Απάτη η υπόσχεση για το επίδομα»

29/08/2012

Η χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας αλλά και η επέκτασή του σε ελεύθερους επαγγελματίες, που είχε υποσχεθεί ότι θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση με κοινοτικά κονδύλια, αποδεικνύεται ότι είναι και αυτή μια τεράστια πολιτική απάτη, σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και των οικογενειών τους.

Αυτό προκύπτει με την απόλυτα σαφή απάντηση του Επιτρόπου κ. Όλι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Στην ερώτησή του ο Ν. Χουντής, επικαλείτο την προεκλογική υπόσχεση των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης που καταγράφηκε μάλιστα και ως ρητή δέσμευση στα «Σημεία Προγραμματικής Σύγκλισης» {5. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας για ένα ακόμα χρόνο (1+1) από κοινοτικούς πόρους». 6. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας και σε μη μισθωτούς (αυτοαπασχολούμενους, επιτηδευματίες κλπ.) που έχασαν τις δουλειές τους, εφόσον πληρούν εισοδηματικά κριτήρια (επίσης από κοινοτικούς πόρους) }και ζητούσε από την Κομισιόν αφενός να σχολιάσει το σχετικό «αίτημα» αναθεώρησης της δανειακής σύμβασης και αφετέρου ρωτούσε αν είναι δυνατή η χρηματοδότηση του επιδόματος ανεργίας με κοινοτικά κονδύλια.

Η απάντηση του κ. Ρεν είναι απολύτως σαφής. Υπογραμμίζει ότι δεν χρειάζεται καμία διαπραγμάτευση για το ζήτημα αφού: «Τα επιδόματα ανεργίας και οι πολιτικές στον χώρο των κοινωνικών μεταβιβάσεων γενικότερα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των επιμέρους κρατών μελών» τονίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι «Όχι μόνο τα κράτη μέλη είναι ελεύθερα να επιλέξουν τις πολιτικές που ασκούν, αλλά είναι επίσης υπεύθυνα για τη χρηματοδότησή τους» διευκρινίζει όμως ότι δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθούν τα επιδόματα από τα κοινοτικά κονδύλια αφού «Τα κονδύλια της ΕΕ προορίζονται για ενεργητικές πολιτικές παρέμβασης στην αγορά εργασίας, με τις οποίες ενθαρρύνεται η παραμονή στην αγορά εργασίας, αντίθετα από τις αποκαλούμενες παθητικές πολιτικές παρέμβασης στην αγορά εργασίας, που έχουν ως στόχο την αντικατάσταση της απώλειας εργατικού εισοδήματος λόγω ανεργίας και εξαιρούνται από την ενωσιακή χρηματοδότηση»

Με αφορμή τα παραπάνω ο Ν. Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρόκειται για την αποκάλυψη μιας τεράστιας πολιτικής απάτης σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων της χώρας αλλά και των οικογενειών τους. Υποσχέθηκαν στον άνεργο μισθωτό την επέκταση του επιδόματος ανεργίας, αλλά και στον επαγγελματία που το μαγαζί του κλείνει ότι θα λάβει κι αυτός επίδομα, με χρήματα από κοινοτικά κονδύλια, όταν γνωρίζουν ή όφειλαν να γνωρίζουν ότι η Κομισιόν δεν χρηματοδοτεί επιδόματα ανεργίας. Δύο μόλις μήνες μετά τις εκλογές, και τη δημοσιοποίηση των «Σημείων Προγραμματικής Σύγκλισης», που δήθεν αποτέλεσαν τη βάση της συμφωνίας των τριών κομμάτων της κυβέρνησης, ένα-ένα τα «σημεία» της υποτιθέμενης αναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης,  αποδεικνύονται κενό γράμμα και ψεύτικες ελπίδες. Σήμερα μάλιστα που συναντιούνται οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης, για να κλειδώσουν τα εξοντωτικά για την κοινωνία μέτρα ύψους 15 δις ευρώ, ας απολογηθούν και γι αυτά τα ψεύδη και την κοροϊδία σε βάρος των ανέργων».

 

Πολιτικοί: ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ