Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Ένα καλό μήνυμα για την ανθρωπότητα!

Ιαπωνία: Πυρηνικά τέλος ως το 2030

Την απόφασή της να κλείσει όλα τα πυρηνικά εργοστάσιά της ως το 2030 ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, γενόμενη, έτσι η τρίτη χώρα, μετά την Ελβετία και τη Γερμανία, που αποφασίζει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά μετά το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011, το οποίο οδήγησε στην καταστροφή του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα (φωτο), η οποία και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα μετά το Τσερνόμπιλ το 1986.

Μέχρι πρόσφατα, η Ιαπωνία κάλυπτε το 30% των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια από 50 αντιδραστήρες, και μέχρι το δυστύχημα σκόπευε να αυξήσει το ποσοστό αυτό στο 50%. Όπως όμως ανακοινώθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, οι αντιδραστήρες δεν θα αντικατασταθούν όταν φτάσουν στο τέλος της ζωής τους γύρω στο 2030.

Στο σχέδιό της για πλήρη απεξάρτηση από την πυρηνική ενέργεια έως το 2030, η Ιαπωνία θα αυξήσει τη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 30%. Θα εξακολουθήσει όμως να εξαρτάται από εισαγόμενο πετρέλαιο, λιθάνθρακα και φυσικό αέριο για το προσεχές μέλλον. Το Υπουργικό Συμβούλιο της Ιαπωνίας υπογράμμισε ότι «αυτή είναι η στρατηγική για τη δημιουργία ενός νέου μέλλοντος. […] Είναι μια πρακτικά εφαρμόσιμη στρατηγική».Ιαπωνία: Πυρηνικά τέλος ως το 2030

http://www.citypress.gr/