Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Η πλήρης αλήθεια για το Νες – Καφέ

Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν.


Αυτός είναι ο γνήσιος καφές. Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό
άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης – Μπράβο κλπ). Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ.

Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται! Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του
καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν.

Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία και ονομάζεται Νestle προσέθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.
Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των «σκουπιδιών» του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό!

Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ!
Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ!

Αυτά τα ολίγα πληροφοριακά μετά από 17 χρόνια δουλείας
στην παραγωγή καφέ.

Τα προϊόντα της Ολλανδικής Nestle ΚΟΜΜΕΝΑ!

Από “δω και πέρα όπου γράφει NESTLE εγώ το αποφεύγω!!!
NES CAFE (με δομή απορρυπαντικού – σαπουνιού)
SMARTIES (πολύχρωμα κουφετάκια, ή αλλιώς πολύχρωμες χάντρες)
KIT KAT (Σοκολατο – γκοφρέτες)
MAGGI (συμπληρώματα γεύσης)
HAAGEN DANZ (Παγωτά)
PURINA – FRISKIES (σκυλοτροφές και γατοτροφές
καταστρέφουν την υγεία του κατοικιδίου σας)
Παγωτά Nestle (Aloma-Boss-Magnum-Nirvana-Pirulo-Crunch κ.ά.)
Δημητριακά πρωινού (Fitness-Clusters-Cheerios-Cookie Crisp)
Νερό (Κορπή- Perrier)

Αποφεύγω το Ολλανδικά προϊόντα και για πολλούς ακόμη λόγους, …..αλλά και γιατί έχουν  μισέλληνα υπουργό οικονομικών και όχι μόνο γι αυτό αυτό αλλά γιατί οι Ολλανδοί έχουν προβάλλει veto στην ΕΟΚ, ώστε κανείς να μην κάνει ελέγχο στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των τροφίμων,όπως επίσης και με τι θρέφονται τα ζώα που εμπορεύονται το κρέας τους.

Παρακαλώ προωθήστε το……..

Κωνσταντίνος Βλάχος vl_aias@yahoo.gr

…………………………………………………………………….

Η ιστορία του Nescafe (η κακή όψη)

 

Την ιστορία του φραπέ τη διαβάσατε πρώτοι στο taxalia, πριν από χρόνια, εδώ. Ο στιγμιαίος καφές, είναι ένα από τα διασημότερα καταναλωτικά προϊόντα στον κόσμο και τον διακινεί, η κολοσσιαία εταιρεία NESTLE. Σε κάποια ιστολόγια διαβάζουμε την ιστορία ενός Έλληνα εισαγωγέα, του Δρίτσα, ο οποίος..
πέτυχε την καταδίκη της NESTLE στην Ελλάδα.

Ο Δρίτσας, ήταν ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ΝΕΣΤΛΕ, όπως φαίνεται από την παρακάτω αφίσα της δεκαετίας του ΄60 (στο τέλος της γράφει «ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΡΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ -ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ 3-ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ»).

Διαβάστε μια ιστορία με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο

http://xemandrios1.blogspot.com/2012/02/blog-post_5455.html

με πηγές, το stopcartel, αυτό: http://www.filonoi.gr/frawpomyala/

Μερικά στοιχεία παραπάνω (από τη Βικιπαίδεια):

1) το πρόστιμο

Toν Φεβρουάριο του 2009, πρόστιμο 29,9 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Nestle Ελλάς, μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα στην αγορά προϊόντων καφέ. Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά την πενταετία 2002 2006, η εταιρεία παρεμπόδιζε τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να κάνουν παράλληλες εισαγωγές στιγμιαίου καφέ και να προβάλουν τα ανταγωνιστικά προϊόντα, ενώ παράλληλα απαγόρευε στις καφετέριες και τους διανομείς να προμηθεύονται καφέ από άλλες εταιρίες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η NESTLE έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά του στιγμιαίου καφέ με τους εξής τρόπους: Σε ό,τι αφορά την αγορά του στιγμιαίου καφέ λιανικής πώλησης (σούπερ μάρκετ): Παρείχε εκπτώσεις στόχων και πίστης. Απαγόρευε και παρεμπόδιζε τις παράλληλες εισαγωγές. Απαγόρευε στις αλυσίδες να διενεργούν παράλληλες προωθητικές ενέργειες με άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα. Για τις παραβάσεις στη συγκεκριμένη αγορά η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο 29.786.764 ευρώ. Επίσης, υποχρεώνει την εταιρεία να παύσει άμεσα αυτές τις παραβάσεις και την απειλεί με πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης. Στην αγορά στιγμιαίου καφέ μαζικής εστίασης (καφετέριες κ.λπ): Επέβαλε ρητούς όρους αποκλειστικής προμήθειας και ομαδικών πωλήσεων. Παρείχε εκπτώσεις πίστης που αποσκοπούσαν στη δημιουργία πιστής πελατειακής σχέσης μεταξύ της NESTLE και των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης. Για τις συγκεκριμένες παραβάσεις επιβάλλει πρόστιμο 149.901 ευρώ και την προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που δεν παύσει τη συμπεριφορά αυτή θα επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης. Τέλος , στις σχέσεις της με τους διανομείς επέβαλε υποκρύπτουσα υποχρέωση μη ανταγωνισμού (αντίστοιχης της «αγγλικής ρήτρας»). Αν δεν παύσει τις παραβάσεις της σε βάρος των διανομέων, απειλείται με πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης. Τέλος, η Επιτροπή επιβάλλει πρόστιμο 15.000 ευρώ στη NESTLE, διότι δεν γνωστοποίησε τις συμφωνίες συνεργασίας τόσο με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ όσο και με καταστήματα μαζικής εστίασης, αλλά και με τους διανομείς της (που συνάφθηκαν μετά τις 2 Αυγούστου 2005). Συνολικά, το πρόστιμο που επιβλήθηκε στη NESTLE φθάνει τα 29.951.665 ευρώ.

………………
H έδρα της ΝΕΣΤΛΕ είναι στο Vevey της Ελβετίας, πρόεδρος του Δ.Σ. της είναι ο Peter Brabeck-Letmathe και μεγαλύτερος μέτοχός της σε επίπεδο φυσικού προσώπου η Λιλιάν Μπετανκουρ, ενώ αρκετά μέλη της οικογένειας Μπετανκουρ, με το επώνυμο Meyers συμμετέχουν στη διοίκηση της μεγάλης εταιρείας.

http://taxalia.blogspot.com/

2 comments to Η πλήρης αλήθεια για το Νες – Καφέ