Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Το 4ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος «Αρχαία Μεσσήνη 2015» ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Εκκλησιαστήριο, παρουσία πλήθους κόσμου και μαθητών.

Ξεκίνησε στην Αρχαία Μεσσήνη το 4ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος (βίντεο και φωτογραφίες)

Η τελετή έναρξης έγινε με το άκουσμα ορφικών ύμνων, από τη λυρική τραγουδίστρια Μαριλένα Κυριακοπούλου και την Δημοτική Φιλαρμονική της Μεσσήνης, σε μουσική σύνθεση του Μηνά Αλεξιάδη και σκηνοθεσία Κλεώνης Φλέσσα. Η διεύθυνση ήταν του Γιώργου Μουνδρουλέα, η σκηνογραφία της Αρτεμης Φλέσσα. Πρώτη ανέβηκε η παράσταση «The Eumenides» Aeschylus («Ευμενίδες» Αισχύλου) από το Royal Academy of Dramatic Art (London) και ακολούθησε ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη από το 4o Λύκειο Καλαμάτας. Χαιρετισμούς έκαναν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και ο νέος περιφερειακός διευθυντής Πάνος Πετρόπουλος. 

 

 

 

 

Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει: στις 9.30 π.μ. «Bacchae» Euripides («Βάκχες» Ευριπίδη) από το University College London και στις 11 π.μ. «Προμηθεύς Δεσμώτης» Αισχύλου από το 9ο Γυμνάσιο Πατρών.

Στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης θα γίνουν παράλληλες δραστηριότητες, όπως: εκπαιδευτικό σεμινάριο «Μουσική και αρχαίο δράμα», εργαστήριο κατασκευής αρχαίων μουσικών οργάνων, διαδραστικό μουσικό – ηχητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα (ηχητικός μουσικός περίπατος), «Η βαλίτσα του ηθοποιού»: εκπαιδευτικό θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στους ορφικούς ύμνους. Ακόμη: εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχαία Μεσσήνη: Η εκδίκηση των ειλώτων», γνωριμία του αρχαιολογικού χώρου μέσω δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων με θέματα: «Ο αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Μεσσήνης. Η Αγορά» και «Ο αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Μεσσήνης. Το Γυμνάσιο και το Στάδιο», ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών/εκπαιδευτικών σεναρίων στα πεδία των θετικών επιστημών, της ιστορίας, της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών, καθώς και της Φυσικής Αγωγής. 

Τα σχολεία θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την καινοτόμα  εφαρμογή “Explore Messene”, η οποία συνδυάζει το παιχνίδι με τη μάθηση και αφορά την Αρχαία Μεσσήνη.

Την έναρξη του Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους  ο αντισυνταγματάρχης της  77η ΜΕ  Χριστοφόρος Μοσχονάς, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δημήτριος Γεωργανάς, ο εκπρόσωπος της 120 ΠΕΑ επισμηναγός Παναγιώτης Γκόνης, η εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαμάτας Αναστασία Μπελογιάννη και ο τέως δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης. Επίσης οι αντιδήμαρχοι του δήμου Μεσσήνης Τάσος Τσερπές, Μένης Αδαμόπουλος, Χρήστος Καρύδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ.Σ. Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ιθώμης Διονύσης Σταθόπουλος,  οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Δαβίλλας και Γιώργος Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της  Αρχαίας Μεσσήνης Χρήστος Αθανασακόπουλος, ο πρόεδρος της Κονότητας  Μεσσήνης Δημήτρης Βλάσ

http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/62201-arxaio-drama-enarxi-2015