Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Τα πουλημένα ΜΜΕ τα προδοτικά ΜΜΕ, οι Πληρωμένοι μισθοφόροι των ΜΜΕ αναμασάνε τα σκατά τους και λερώνουν με τις βρομιές τους την κοινωνία, επιτέλους, ας λειτουργήσει η δικαιοσύνη!!!

ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ

Ας σταθεί η δικαιοσύνη στον ιστορικό ρόλο της σε ένα ευνοούμενο πολιτισμένο έθνος, που η ιστορία του δίδαξε και διδάσκει το δίκαιο!

Αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας, από πλευράς κράτους και δικαιοσύνης είναι κωμικοτραγικά και μας εκθέτουν διεθνώς!!!

Όλοι θα λένε τι φωνάζετε ότι φταίνε οι απ έξω, όταν εσείς έχετε βιάσει την λογική!

Ας έρθουμε στο θέμα του σίγουρα 100% προδότη Γεωργίου!

Πως θα καταλάβουμε πότε η δικαιοσύνη λειτουργεί με τους κώδικες του δικαίου ισότιμα για όλους τους πολίτες;

Για να δούμε πως λειτουργεί η λογική, οι νόμοι και η δικαιοσύνη, δεν μιλώ για το κράτος, διότι έχει καταλειφθεί ολοσχερώς από Εβραίους και γενίτσαρους προδότες που υπηρετούν τον εχθρό, για την καρέκλα της εξουσίας και την τσέπη τους!

Σε αυτό το παραπάνω παραμάγαζο έχει δυστυχώς προσχωρήσει η πλειοψηφία των ορκισμένος στο σύνταγμα  δικαστών, που δέχτηκαν να γίνει κωλόχαρτο διεθνώς!!!

Για να δούμε έχω δίκιο, η λέω ότι μου κατέβη και η δικαιοσύνη πράττει καλώς;

Λοιπόν έχουμε το κράτος με έναν υπάλληλο να ηγείται μιας υπηρεσίας που περιγράφει την οικονομική κατάσταση του – και ο ίδιος υπάλληλος έχει αφεντικό έναν οικονομικό οργανισμό, που μοναδικός σκοπός ύπαρξής του, είναι να λεηλατεί τα διάφορα κράτη!

Επίσης η υπηρεσία αυτή για την ασφάλεια των αληθινών δεδομένων που είναι κρίσιμα και άκρος επικίνδυνα, έχει φροντίσει, τα δεδομένα πριν ανακοινωθούν, να ελέγχονται από μια επιτροπή υποχρεωτικά, πριν ανακοινωθούν!

Και εδώ έχουμε παραβίαση την νόμιμης οδού των δεδομένων πριν ανακοινωθούν!

Η δικαιοσύνη εκλείθει να ελέγξει αν αυτός ο προδότης έπραξε καλώς για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, 2010  – και όχι αν ήταν σωστά τα στατιστικά στοιχεία του 2015, που πλέον η καταστροφή από τον προδότη είχε δρομολογηθεί!

Και η ανεκδιήγητη δικαιοσύνη που ξέρει να αποδίδει το μένος της – και να εξαντλεί όλη την νομική φαρέτρα της στους ξυπόλητους, βγάζει απόφαση ότι σε αυτό το θέμα που δεν έπραξε όπως ορίζει ο νόμος να έχει την ομόφωνη άποψη των υφισταμένων του, απλά έκανε ένα λαθάκι!!!!!!!!!!!!

Αθώος ο προδότης!!!!

Και όσο για τα στατιστικά στοιχεία είναι αθώος αφού τα στοιχεία του 2015 είναι σωστά κατά την υπόδειξη της Εύρωστάτ!!!!

Αθώος ο προδότης!!!!!

Για να δούμε οι ενέργειες αυτού του προδότη στέκουν σε καμία λογική και νομική απόδοση ευθύνης!

Με την απόφαση της ανεξάρτητης δικαιοσύνης????????????????????????????

Ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα, για να δούμε την τρέλα που θέλουν να αποδεχτούμε ως ορθή και νόμιμη, για τις ενέργειες του προδότη Γεωργίου!

Είναι δυο επιχειρήσεις που έχουν ανταγωνισμό μεταξύ τους – και αντίθετα συμφέροντα.

Ένας υπάλληλος δουλεύει κατά πολύ περίεργε και παράνομο τρόπο και στις δυο επιχειρήσεις.  Και στην μια  επιχείρηση δεν έχει πει ότι συνεχίσει να δουλεύει για τους ανατολιστές της!

Η Επιχείρηση των ανταγωνιστών του λέει,  θέλω να κλίσω να διαλύσω αυτήν την επιχείρηση για να την πάρω κοψοχρονιά!

Ο υπάλληλος της πηγαίνει δεδομένα ψεύτικα ότι η επιχείρηση είναι στα μαύρα της τα χάλια και πάει για φούντο, η άλλη επιχείρηση, μόλις δημοσιοποιούνται τα ψεύτικα στοιχεία καταρρέει, οι πιστωτές και οι πελάτες απομακρύνονται, έρχεται λοιπόν η άλλοι επιχείρηση και της λέει θα σε χρηματοδοτήσω, αλλά θα μου παραχωρήσεις τα πάντα – και εσύ θα είσαι διευθυντής στην δική μου πλέον επιχείρηση, που απέκτησα με δόλο!

Αυτός ο υπάλληλος πως πρέπει να χαρακτηριστεί και πως πρέπει να δικαστή;;;

Όταν αυτά τα λαθάκια όπως τα βάφτισε η δικαιοσύνη άφησε και αφήνει εκατόμβες από χιλιάδες νεκρούς!!!!!!

Στην υπόθεση Γεωργίου  οι πάντες, λαμόγια κερδοσκόποι, νταβατσήδες, αεριτζήδες, πολιτικοί αλήτες, απόγονοι των κοτζαμπάσηδων και γερμανοτσολιάδων, ξένα υποκείμενα κάτω από τον τίτλο ευρωπαϊκή ένωση, Νατο, ΟΗΕ έχουν βγάλει αθωωτική απόφαση για τον εφιάλτη Γεωργίου, που είναι πιστό όργανό τους – και που αν δικαστή τινάζονται όλα τα σχέδιά τους και τα αμύθητα κέρδη τους από το αίμα του ελληνικού λαού,  στο αέρα!

Αγαπητοί πατριώτες και αναγνώστες…..

Επιτέλους αυτός ο λαός ας κάνη το χρέος τους παρακινώντας την δικαιοσύνη, όχι να επηρεαστεί, όχι να βγάλει απόφαση λάθος για να ικανοποίηση το κινώ αίσθημα, αλλά για να αποδώσει αληθινή δικαιοσύνη!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το πιθανό σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

Βασίλης Βιλιάρδος

Σύμφωνα με την άποψη του Έλληνα δικαστή, απειλείται με φυλάκιση όποιος δεν «μαγειρεύει» σε πολιτικό επίπεδο τα στατιστικά στοιχεία, σε σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό – μία απίστευτη κατηγορία εναντίον της ελληνικής Δικαιοσύνης, από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο σκανδαλώδης διωγμός ενός Έλληνα:

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναγνωρίσει τον Γεωργίου ως τον γενναίο δημόσιο υπάλληλο που έκανε τη δουλειά του, να τον αποζημιώσει για τα νομικά του έξοδα και να ζητήσει την άμεση επίλυση των εναπομεινάντων ζητημάτων.

Και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιμείνει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σε όλα τα παραπάνω» (πηγή: Bloomberg view)».

«Τα νομικά προβλήματα του πρώην κορυφαίου στατιστικολόγου της Ελλάδας αφορούν (ή αντικατοπτρίζουν) τα αντιφατικά πολιτικά οράματα της χώρας.

Ο Γεωργίου, πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ, κλήθηκε να δημιουργήσει μία στατιστική υπηρεσία που θα μπορούσε να συνεργασθεί με το Ταμείο και με τους εταίρους της Ελλάδας, οι οποίοι είχαν μόλις συμφωνήσει να συμμετέχουν στη διάσωση της.

Οι πιστωτές χρειάζονταν ακριβείς αριθμούς για να αποφασίσουν τους όρους της διάσωσης και να παρακολουθήσουν την πρόοδο.

Ο Γεωργίου πήρε τη δουλειά.

Το Νοέμβριο του 2010 αναθεώρησε το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2009 στο 15,4% του ΑΕΠ από 13,6% προηγουμένως» (πηγή:  Bloomberg).

«Καταδικάζοντας έναν έντιμο στατιστικολόγο η Ελλάδα καταδικάζει τον εαυτό της:

Η δίωξη του Γεωργίου εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με την ακεραιότητα των θεσμών της Ελλάδας.

Τέσσερις φορές την τελευταία τετραετία οι Εισαγγελείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, ο Γεωργίου είναι αθώος.

Παρ’ όλα αυτά, οι αποφάσεις τους απερρίφθησαν και οι δίκες συνεχίστηκαν.

Αυτό υποδηλώνει τη δυνατότητα κάποιου βαθμού πολιτικής παρέμβασης στο δικαστικό σύστημα – κάτι που οι δυνητικοί ξένοι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία» (πηγή: Politico, Megan Greene).

«Η όλη υπόθεση Γεωργίου ήταν μία παρτίδα με σημαδεμένα χαρτιά, η οποία απέβλεπε στον εκφοβισμό.

Η καταδικαστική απόφαση για τον Ανδρέα Γεωργίου προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια, όχι μόνο στη Eurostat, αλλά και στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν δυνατή μία τέτοια συνεδρίαση δικαστηρίου, σε μία δημοκρατική χώρα-μέλος της ΕΕ» (FAZ Φρανκφούρτης, συνεργάτης της Eurostat).

«Ποινή φυλάκισης για τον Έλληνα στατιστικολόγο που δεν ήθελε να κάνει ζαβολιές:

Το πρώτο ελληνικό σκάνδαλο συνίσταται στα παραποιημένα στατιστικά στοιχεία, με τα οποία η Αθήνα κορόιδεψε για να μπει στη Νομισματική Ένωση και να καθησυχάσει τις χρηματαγορές και τους ευρωπαίους εταίρους, χωρίς ποτέ να τιμωρηθεί γι’ αυτό.

Το δεύτερο σκάνδαλο συνίσταται στο ότι, ο τότε επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Γεωργίου μετά από απανωτές δίκες, τώρα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με την άποψη του δικαστή, απειλείται με φυλάκιση όποιος δεν «μαγειρεύει» σε πολιτικό επίπεδο τα στατιστικά στοιχεία, σε σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό.

Υπό αυτό το πρίσμα, εγείρουν ακόμη περισσότερες αμφιβολίες και τα τωρινά στατιστικά στοιχεία υπό τον νέο επικεφαλής που εξελέγη με την κυβερνητική πλειοψηφία» (FAZ).

«Θύμα της ειλικρίνειας του ο Γεωργίου» (DW)..

Ανάλυση

Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η πληθώρα δημοσιευμάτων εκ μέρους των ΜΜΕ των χωρών της Τρόικας, μεταξύ των οποίων τα παραπάνω, σε σχέση με την καταδικαστική απόφαση εναντίον του κ. Α. Γεωργίου – τη λογική των οποίων ακολούθησαν μιμητικά αρκετά ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία πρόσκεινται στο φιλελευθερισμό και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Προφανώς αγνοούν πως το σύστημα της ελεύθερης αγοράς έχει πάψει πλέον να υπάρχει, αφού αντικαταστάθηκε από τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό – ενώ σε καμία περίπτωση δεν συναντάται σε χώρες που έχει εισβάλλει το ΔΝΤ και η γερμανική παραλλαγή του, η Τρόικα.

Για παράδειγμα, σε ελληνικό ΜΜΕ γράφεται το εξής με τίτλο:

«Μπορεί  η υπόθεση Γεωργίου να τινάξει στον αέρα τα μνημόνια;» (σαν να ήταν τα μνημόνια ένα μεγάλο δώρο προς την Ελλάδα!):

«Μοιάζει η ελληνική Δικαιοσύνη, στον ανώτατο βαθμό της, να ενεργεί όχι τυφλά όπως της επιβάλει το Σύνταγμα, αλλά ως ίδια να είναι κυριολεκτικά τυφλωμένη από την αγωνία ενός μέρους του πολιτικού συστήματος που συμπεριλαμβάνει τη σημερινή κυβέρνηση και κομμάτι της παραδοσιακής Δεξιάς, να κατασκευάσει μη πολιτικούς ενόχους για τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας.

Ο Γεωργίου είναι ακριβώς μια τέτοια περίπτωση».

Βέβαια οι παραπάνω κατηγορίες, ιδίως της γερμανικής FAZ, όσον αφορά την ελληνική Δικαιοσύνη, είναι επιεικώς απαράδεκτες και σκανδαλώδεις – αφού της προσάπτει πως καταδικάζει σε φυλάκιση όποιον δεν «μαγειρεύει» τα στατιστικά στοιχεία, σε σχέση με τον προϋπολογισμό!

Το γεγονός αυτό τεκμηριώνει με το χειρότερο δυνατό τρόπο πως η χώρα μας αντιμετωπίζεται από το πρωσικό καθεστώς ως άβουλη αποικία – τα δικαστήρια της οποίας δεν επιτρέπεται να αμφισβητούν τις εντολές των «κυρίων» τους, ούτε να κρίνουν αυτούς που τοποθετούν στις νευραλγικές θέσεις της οικονομίας της (ΕΛΣΤΑΤ, Γενική Γραμματεία Εσόδων, Τράπεζα της Ελλάδας, Υπουργείο Οικονομικών κλπ.).

Ανεξάρτητα όμως από όλα αυτά, οι μαζικές επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας, καθώς επίσης της Δικαιοσύνης, για ένα τέτοιο θέμα, είναι υπερβολικές – οπότε εύλογα υποψιάζεται κανείς πως κάτι άλλο κρύβεται από πίσω.

Πιθανότατα η απόκρυψη του σκανδάλου της ελληνικής «διάσωσης» το οποίο, εφόσον αποκαλυπτόταν, θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα σε όλους τους συντελεστές της Τρόικας, αφού γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει προηγηθεί – όπως, για παράδειγμα, η συμφωνία του κ. Παπανδρέου με το ΔΝΤ, ένα χρόνο σχεδόν προτού υπεξαιρέσει την πρωθυπουργία της Ελλάδας με ψεύτικες υποσχέσεις, οδηγώντας την με τη βοήθεια του υπουργού οικονομικών του στα νύχια του ΔΝΤ (παραδόξως και οι δύο μένουν ατιμώρητοι, με τους Έλληνες Πολίτες να επιδεικνύουν μία απίστευτη ανοχή).

Από τη δική μας πλευρά τώρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί με τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία – εκτός από το ότι μας φαίνεται κάτι περισσότερο από περίεργο το ότι, από ένα έλλειμμα της τάξης των 3 δις € που προϋπολογιζόταν για το 2008 (έσοδα 55,370 δις € και δαπάνες 58,218 € – πηγή), φτάσαμε σε έλλειμμα 36 δις € το 2009, χωρίς να είμαστε εκτεθειμένοι στα αμερικανικά ενυπόθηκα δάνεια που προκάλεσαν τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, καθώς επίσης χωρίς τραπεζικά προβλήματα, μεγάλο ιδιωτικό χρέος ή φούσκα ακινήτων.

Με δεδομένη δε την αναθεώρηση όλων των οικονομικών στοιχείων για τα προηγούμενα έτη (πηγή), όπου το έλλειμμα του 2008 από 3 δις € που προϋπολογιζόταν εκτοξεύθηκε στα 23,1 δις €, δύσκολα μπορεί να βρει κανείς σήμερα ποιά είναι σωστά και ποιά όχι – ενώ η ραγδαία υποχώρηση του ελλείμματος το 2010 στα 10,5% από 15,4% χωρίς ουσιαστικά να δρομολογηθεί καμία αλλαγή, όταν το ΑΕΠ μειώθηκε στα 222,1 δις € από 231,1 δις € το 2009, δεν είναι καθόλου συνηθισμένη ούτε λογική.

Οι μέθοδοι του ΔΝΤ

Περαιτέρω, φυσικά γνωρίζουμε ότι, το ΔΝΤ γράφει ξανά τη στατιστική ιστορία στις χώρες που εισβάλλει, για να αιτιολογήσει τα μέτρα που επιβάλλει, καθώς επίσης για να τις απομονώσει από τις χρηματαγορές – οπότε να υφαρπάξουν οι εντολείς του ανεμπόδιστα τη δημόσια και ιδιωτική τους περιουσία, όπως έχει συμβεί σε πάρα πολλές χώρες στο παρελθόν που δεν θέλουν πια ούτε να ακούν το όνομα του.

Ο καλύτερος τρόπος δε για να το επιτύχει είναι ο διορισμός ενός υπαλλήλου του – όπου αποδείχθηκε πως ο κ. Γεωργίου συνέχισε να αμείβεται από το Ταμείο, επί πλέον στο μισθό του από την ΕΛΣΤΑΤ.

Εκτός αυτού δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως όλοι οι υφιστάμενοι του ήταν ψυχοπαθείς, μανιώδεις ψεύτες και οπαδοί της δραχμής – όπως παρουσιάζεται έμμεσα από τα ξένα ΜΜΕ ιδίως η κυρία Γεωργαντά.

Για να τεκμηριώσουμε τώρα τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το ΔΝΤ, είναι ίσως σωστό να αναφέρουμε ένα μέρος της επιστολής ενός στελέχους του, του κ. Budhoo (πηγή) – ο οποίος παραιτήθηκε μετά από 12 χρόνια υπηρεσίας, επιθυμώντας όπως ο ίδιος δήλωσε να ξεπλύνει τα χέρια του από τα εγκλήματα, στα οποία τον είχε υποχρεώσει το Ταμείο.

Εν προκειμένω τα εξής:

«Το ΔΝΤ χρησιμοποιεί τις στατιστικές ως φονικά όπλα.

Ως υπάλληλος του είχα αναμιχθεί σε εσκεμμένα «στατιστικά σφάλματα», προκειμένου να διογκωθούν τα αριθμητικά στοιχεία στις εκθέσεις του για το πλούσιο σε πετρέλαιο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, έτσι ώστε η χώρα να δείχνει πολύ λιγότερο σταθερή από όσο ήταν στην πραγματικότητα.

Το ΔΝΤ διόγκωσε τα στατιστικά στοιχεία για το εργατικό κόστος, με αποτέλεσμα η παραγωγικότητα να φαίνεται χαμηλή.

Σε μία άλλη περίπτωση, το ΔΝΤ επινόησε κυριολεκτικά από το πουθενά ένα τεράστιο απλήρωτο κρατικό χρέος.

Οι παρατυπίες αυτές ήταν εσκεμμένες και δεν οφείλονταν σε επιπόλαιους μαθηματικούς υπολογισμούς (όπως θέλει να μας πείσει σήμερα το ΔΝΤ με τους λάθος πολλαπλασιαστές) – ενώ αντιμετωπίσθηκαν ως αδιαμφισβήτητα δεδομένα από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, οι οποίες έκριναν την οικονομία της χώρας ως επισφαλή και σταμάτησαν να την χρηματοδοτούν.

Έτσι τα οικονομικά της προβλήματα πήραν γρήγορα ολέθριες διαστάσεις, οπότε υποχρεώθηκε να ικετεύσει το ΔΝΤ για να τη διασώσει.

Αμέσως μετά το Ταμείο απαίτησε να γίνει αποδεκτό ως αντάλλαγμα το θανατηφόρο φάρμακο του:

απολύσεις, περικοπές μισθών κοκ.

Η διαδικασία περιγράφεται ως μία εσκεμμένη διακοπή της οικονομικής ζωής μίας χώρας μέσω τεχνασμάτων – με σκοπό, αφού καταστραφεί πρώτα οικονομικά, να υποστεί στη συνέχεια  τα μέτρα φτωχοποίησης που της επιβάλλονται.

Τέλος, μετά τη δημοσίευση της επιστολής, η κυβέρνηση του Τρινιντάντ και Τομπάγκο ανέθεσε σε δύο ανεξάρτητες επιτροπές να διερευνήσουν τις κατηγορίες – όπου διαπιστώθηκε πως ήταν απόλυτα σωστές, αφού πράγματι το ΔΝΤ είχε διογκώσει και παραποιήσει τα στοιχεία, με ολέθριες επιπτώσεις για τη χώρα.

Επίλογος

Ολοκληρώνοντας επειδή υπάρχει το προηγούμενο, ενώ δεν είναι σωστό να διακινούνται πιθανές θεωρίες συνωμοσίας, ούτε να καταδικάζεται κάποιος άνθρωπος αναίτια ή να έχει κάνει ένα τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα εις βάρος της πατρίδας του και να αθωώνεται, αυτό που οφείλει να κάνει η Ελλάδα διευκολύνοντας τη Δικαιοσύνη είναι να δώσει εντολή σε δύο πραγματικά ανεξάρτητες ξένες επιτροπές χωρών που δεν επηρεάζονται από την Τρόικα, να ερευνήσουν επιστημονικά το θέμα – έτσι ώστε να βρεθεί η αλήθεια, σχετικά με τις στατιστικές του κ. Γεωργίου, ο οποίος ενήργησε χωρίς τη συμμετοχή των υπολοίπων στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ.

Πιθανολογούμε βέβαια πως δεν θα επιτραπεί κάτι τέτοιο στην κυβέρνηση αφού, εάν η πραγματική πρόθεση της Τρόικα ήταν η αποκατάσταση της αλήθειας, θα το είχε ήδη προτείνει η ίδια – ενώ δεν θα είχε επιμείνει εκβιαστικά στην αθώωση του με αντάλλαγμα τη δόση, όπως συνέβη με την αντίστοιχη εκβιαστική αθώωση των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ.

Εν τούτοις η κυβέρνηση έχει χρέος να το ζητήσει επίσημα – απαιτώντας τις ίδιες προϋποθέσεις καθορισμού των ελλειμμάτων, με αυτές που ισχύουν για τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης.

Μόνο έτσι θα οδηγηθούμε κάποια στιγμή σε ασφαλή συμπεράσματα, παύοντας ίσως να κατηγορούμε τους «κακούς ξένους» για τα δεινά μας εάν κάνουμε λάθος, οπότε να αναλάβουμε έντιμα τις ευθύνες που μας αναλογούν – ούτε περισσότερες, ούτε λιγότερες.

analyst.gr

Αναρτήθηκε από Κριστιάν Ακκυριά στις 8/05/2017 06:09:00 μ.μ.

6 σχόλια:

Fotis V.5 Αυγούστου 2017 – 7:48 μ.μ.

Πώς από το 6% το έλλειμμα του 2009 εκτοξεύτηκε στο 15,8%

Δημοσιεύτηκε στις 31/05/2017

http://www.newdemocracy.gr/index.php/site/article/pws-apo-to-6-to-elleimma-toy-2009-ektokseythke-sto-158

Πώς από το 6% το έλλειμμα του 2009 εκτοξεύτηκε στο 15,8%

Σύμφωνα με την κατάθεση της 29ης Μαΐου 2017 του πρώην αντιπροέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ, κ. Νίκου Λογοθέτη:

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου του 2010 έπρεπε να υπολογιστεί το έλλειμμα 2009 καθώς «ήμασταν σε καθεστώς ελέγχου». Παρουσίασε μάλιστα μια ακτινογραφία του ελλείμματος για να καταλήξει πως «η υποψία μας ήταν ότι ο Γεωργίου ήθελε τη διόγκωση του χρέους. Το έλλειμμα του 09 ήταν το μόνο επιστημονικό εύρημα που θα μας εμπόδιζε να βγούμε στις αγορές και να έρθουν τα μνημόνια.

Στο έλλειμμα του 2009 μπήκε και μέρος του χρέους από τα swaps του Σημίτη για να μπούμε στο ευρώ που έληγε το 2020 ή και το 2030.

Έβαλαν 21 δις χωρίς να υπάρχει λόγος ενώ τo swap δεν είχε λήξει μόνο και μόνο για να διογκωθεί το έλλειμμα.

Προσπαθούσανε να βάλουν και άλλα μέσα στο έλλειμμα, να το φουσκώσουν.

Έβαζαν και κάποιες ΔΕΚΟ στη Γενική Κυβέρνηση.

Εμείς θέλαμε να γίνουν μελέτες, αλλά ο Γεωργίου μας παρεμπόδιζε».

Συγκεκριμένα είπε πως «η εκτίμηση του γγ του ΥΠΟΙΚ τον Οκτώβρη του 2009 ήταν πως το έλλειμμα ήταν στο 6%.

Όμως ο Παπακωνσταντίνου ουσιαστικά τον καθαίρεσε και διαβίβασε τον Απρίλη του 2010 εκτίμηση 12% στην Eurostat.

Για να καταλήξουμε στο 13,6 του κ.Πλασκοβίτη.

Όταν ξεκίνησε η διαδικασία ζητήσαμε τις μελέτες που έγιναν για να καταλήξει σε αυτή την εκτίμηση.

Ουδέποτε  δόθηκαν , προφανώς δεν υπήρχαν.

Τελικά στις 9/11/10 ο κ. Γεωργίου ο οποίος ακόμα τελούσε υπό εξάρτηση από το ΔΝΤ, πήρε μόνος του το δικαίωμα να τα διαβιβάζει μόνος του τα στοιχεία.

Σκοπός του να προσποριστεί και υλικό και ηθικό όφελος (κατάφερε να γίνε ενός ανδρός αρχή)».

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης πως όταν είπε τα γεγονότα στον κ. Παπακωνσταντίνου εκείνος του είπε έλεγε «ό,τι πει ο Γεωργίου, εφόσον τον υποστηρίζει η Eurostat».

Η μαρτυρία του κ. Λογοθέτη έρχεται να στηριχθεί και από το πόνημα του πρώην υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Παπαθανασίου » Με τη γλώσσα των αριθμών.

Η αλήθεια για την οικονομία», που δημοσίευσε το Μάρτιο του 2011.

Σύμφωνα, λοιπόν με τον κ. Παπαθανασίου:

«Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία δήθεν είπε ψέματα, όταν προέβλεπε τον Οκτώβριο του 2009 στην ενημέρωσή της προς την Ε.Ε. ότι το έλλειμμα θα έφθανε στο τέλος του χρόνου στα 14,36 δισ. ευρώ, ενώ το έλλειμμα διαμορφώθηκε τελικά, πριν από την αναθεώρηση του Νοεμβρίου 2010 από τη Eurostat, για την οποία υπάρχει αναλυτική αναφορά στη συνέχεια, σε 30 δισ. ευρώ.

Είναι προφανές, ότι τον Οκτώβριο του 2009 δεν υπήρχαν απολογιστικά στοιχεία για όλο το χρόνο.

Τα στοιχεία που έστειλε η τότε κυβέρνηση απεικόνιζαν την εκτίμηση και ταυτόχρονα το στόχο για τη διαμόρφωση του ελλείμματος στο τέλος του χρόνου.

Γιατί το ύψος του ελλείμματος εξαρτάται από τις πολιτικές που είναι διατεθειμένος κανείς να ακολουθήσει.

Άλλωστε και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δήλωσε το Νοέμβριο του 2009 στη Βουλή -και επανέλαβε σε τηλεοπτική εκπομπή- ότι πριν τις εκλογές είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς πως το έλλειμμα έβαινε προς διψήφιο ποσοστό, αν δεν λαμβάνονταν μέτρα.

Εμείς προκηρύξαμε εκλογές για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Για να υπάρξει δηλαδή νωπή εντολή, με σκοπό τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, πήγε στις εκλογές υποσχόμενο τα πάντα στους πάντες.

Είναι ενδεικτική η δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλου, όταν ρωτήθηκε σχετικά το Νοέμβριο του 2009 στη Βουλή.

«Επειδή αρκετοί είπαν ότι δεν περιγράψαμε ακριβώς πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, απαντώ ότι πώς θα μπορούσαμε να πούμε, αφού έμεναν ακόμη 4 μήνες.

Η μεν Κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε πει ότι αν επανεκλεγόταν θα έκοβε δαπάνες, θα πάγωνε αμοιβές και συντάξεις, θα έκανε διάφορα για τη φοροδιαφυγή κ.λπ..

Πώς εγώ μπορώ να ξέρω τι θα έκανε αυτή η κυβέρνηση;»

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Απάντηση

Fotis V.5 Αυγούστου 2017 – 7:50 μ.μ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Γ. Προβόπουλος, πρακτικά Βουλής, 24-11-2009

Ο στόχος του 6% ήταν φιλόδοξος, αλλά όχι ανέφικτος.

Και παράλληλα έδινε μήνυμα αυστηρότητας και όχι χαλάρωσης, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Είχαμε δηλώσει επίσης προεκλογικά ότι το έλλειμμα, λόγω της επιδείνωσης της διεθνούς κρίσης, και εάν δεν λαμβάνονταν τα απαιτούμενα μέτρα, μπορεί να έφθανε στο 8% του ΑΕΠ, ή περίπου στα 20 δισ.

Υποτίθεται 14 λοιπόν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έκρυβε από την Ε.Ε. ένα ποσό της τάξης των 10 δισ. ευρώ από το έλλειμμα (τη διαφορά των 20 δισ. από τα 30 δισ.).

Αυτή είναι η κατηγορία με την οποία η κυβέρνηση διέσυρε τη χώρα διεθνώς.

Σε αυτή τη βάση στηρίχθηκαν τα περίφημα «Greek statistics», και εκεί βασίζεται και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Η πραγματικότητα είναι, ότι η κυβέρνηση ξόδεψε συνειδητά αυτά τα 10 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2009.

Στόχος της ήταν να αυξήσει το έλλειμμα στο 12,7% του ΑΕΠ, να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσής του την επόμενη χρονιά. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι τον Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε την εκτίμηση για έλλειμμα 12,7% στο τέλος του χρόνου, συμπεριέλαβε δαπάνες τις οποίες τελικά δεν έκανε.

Για παράδειγμα, είχε υπολογίσει να πληρώσει 2,2 δισ. ευρώ για εξόφληση χρεών των νοσοκομείων, αλλά πλήρωσε μόνο 1,2 δισ. Το ίδιο έγινε με τις αμυντικές δαπάνες: Υπολόγισε 3,1 δισ. ευρώ, αλλά κατέβαλε 2,1 δισ. Το γεγονός ότι οι δαπάνες δεν υλοποιήθηκαν στο σύνολό τους, σημαίνει ότι θα μπορούσαν εξ αρχής να μην έχουν εγγραφεί – άρα και το έλλειμμα θα ήταν μικρότερο από το 12,7% του ΑΕΠ. Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι η κυβέρνηση φούσκωσε το έλλειμμα του 2009.

Και ιδού αποδείξεις με συγκεκριμένα νούμερα:

1.Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 προχώρησε σε επιστροφές φόρων ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ενώ τις πάγωσε από τον Ιανουάριο. Ακόμη και στο πρώτο εννεάμηνο του 2010 και ενώ προηγήθηκαν έντονες διαμαρτυρίες από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, οι επιστροφές φόρων υπολείπονταν κατά 200 εκατ. ευρώ περίπου, σε σχέση με το 2009.

  1. Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες του έτους, πλήρωσε 1,2 δισ. ευρώ για χρέη νοσοκομείων, χωρίς να κάνει την αναγκαία διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές για να περιορίσει την οφειλή.

3.Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε τις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 0,7 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 δαπάνησε 0,5 δισ. ευρώ για την πρώτη δόση του επιδόματος αλληλεγγύης.

4.Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 μετέθεσε για το 2010 την είσπραξη του ΕΤΑΚ που αναλογούσε στο 2009, ύψους 0,6 δισ. ευρώ.

5.Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε κατά 0,2 δισ. τις δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε σχέση με τις ήδη αυξημένες προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας. Την ίδια στιγμή, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν, ότι στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2010 περιέκοψε τις πληρωμές για το ΠΔΕ κατά 30,3% σε σχέση με το 2009, προκειμένου να εμφανίσει ότι το έλλειμμα μειώθηκε.

  1. Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 κατήργησε τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους (που επανέφερε αργότερα), την επιβολή φόρου στα λαχεία, το ξυστό και τα σκάφη αναψυχής (που επίσης επανέφερε αργότερα) χάνοντας έτσι έσοδα 2,2 δισ. ευρώ.

  2. Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε τις δαπάνες για οδοιπορικά, τις λειτουργικές δαπάνες και προμήθειες του Δημοσίου κατά 0,7 δισ. ευρώ επιπλέον των δαπανών που θα έκανε αν διατηρούσε το ρυθμό του πρώτου 9μήνου.

8.Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και ενώ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για δήθεν κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, έχασε κυριολεκτικά κάθε έλεγχο στα έσοδα. Η υστέρηση εσόδων στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2009 σε σχέση με το 2008 ήταν 1,1 δισ. ευρώ. Μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του έτους ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ, για να φθάσει στο σύνολο του έτους περίπου στα 3 δισ. ευρώ!

http://www.newdemocracy.gr/index.php/site/article/pws-apo-to-6-to-elleimma-toy-2009-ektokseythke-sto-158

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Απάντηση

Fotis V.5 Αυγούστου 2017 – 7:51 μ.μ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δηλαδή, στο τελευταίο τρίμηνο οι απώλειες εσόδων ήταν διπλάσιες από ό,τι στο 9μηνο που ήμασταν κυβέρνηση. Αν η κυβέρνηση κατάφερνε να διατηρήσει τις, έστω και μη ικανοποιητικές κατά το ΠΑΣΟΚ, επιδόσεις της ΝΔ στο διάστημα που είχε την ευθύνη, (αν για παράδειγμα δεν καθυστερούσε τρεις μήνες να τοποθετήσει γενικό γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών) τότε ο προϋπολογισμός θα είχε επιπλέον έσοδα 1,7 δισ. ευρώ. € 0,6 δισ. ΕΤΑΚ 16 Το άθροισμα όλων των παραπάνω ισούται με 9,3 δισ. ευρώ.

Η διαφορά ως τα 10 δισ. οφείλεται σε επιμέρους κονδύλια, όπως αυξημένες δαπάνες για τόκους, λιγότερα έσοδα από το φόρο κινητής τηλεφωνίας, κ.α.

Αυτό είναι το δήθεν κρυφό έλλειμμα και είναι πλέον φανερό σε ποιόν οφείλεται. Αντίθετα, το 2010 η κυβέρνηση έκοψε τις δαπάνες για το ΠΔΕ, περιόρισε τις επιστροφές φόρων κλπ, με αποτέλεσμα το έλλειμμα να εμφανίζεται μειωμένο.

Στο ερώτημα αν είχαν ληφθεί αντίστοιχα μέτρα στο τέλος του 2009, η απάντηση δυστυχώς είναι ότι από τον Οκτώβριο ως και το τέλος του 2009, δεν υπήρξε ούτε ένα μέτρο περιορισμού του ελλείμματος.

Υπήρξαν μόνο μέτρα που το αύξησαν. Σε αντίθεση με εμάς που είχαμε δεσμευτεί πριν τις εκλογές ότι θα λαμβάναμε πρόσθετα μέτρα, στο πνεύμα των εξαγγελιών και των μέτρων που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ, το Σεπτέμβριο του 2009, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής.

Το ίδιο ακριβώς συμπέρασμα προκύπτει από τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Α. Σαμαράς, στις 7 Ιουλίου 2010 στο Ζάππειο, μετά την πρώτη αναθεώρηση του ελλείμματος από τη Eurostat, κατά την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για έξοδο από την κρίση.

«Ακόμα και με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις»,ανέφερε ο κ. Σαμαράς, «η δημιουργική λογιστική της κυβέρνησης προκάλεσε μια τεχνητή αύξηση του ελλείμματος του 2009 κατά 3,7 μονάδες του ΑΕΠ (8,8 δισεκατομμύρια ευρώ!»

Συνεπώς, το έλλειμμα στο τέλος του έτους θα είχε διαμορφωθεί στο 9,9% (περιλαμβανομένης της μείωσης του ΑΕΠ και της αναθεώρησης της «άσπρης τρύπας»).

«Να σημειωθεί εδώ», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, «ότι στους υπολογισμούς της ‘δημοσιονομικής λογιστικής’ ήμασταν ιδιαίτερα επιεικείς».

Δεν λάβαμε υπ’ όψιν το σύνολο των νέων δαπανών που εγγράφηκαν στην Προϋπολογισμό ή το σύνολο της κατάργησης προσδοκώμενων πόρων».

Αυτό εξηγεί τη διαφορά από τα 8,8 δισ. που ανέφερε ο κ. Σαμαράς ως τα 9,3 δισ. ευρώ που είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσα νωρίτερα, το «φούσκωμα» του ελλείμματος από την κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Υπενθυμίζω εδώ και τις καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα της ΕΣΥΕ κ. Μανώλη Κοντοπυράκη, για ωμή παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών στη Στατιστική Υπηρεσία, οι οποίες περιλαμβάνονται στη σελ. 18 του πορίσματος της Eurostat για τα στατιστικά.

Επιπλέον, ο κ. Κοντοπυράκης έχει επανειλημμένως δηλώσει, χωρίς να διαψευστεί, ότι η αποστολή των εκτιμήσεων για το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2009 ήταν προϊόν πολιτικής απόφασης.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε αρχικά αποφασίσει να ανακοινώσει έλλειμμα 14,8 % και λίγο πριν η ΕΣΥΕ στείλει την κοινοποίηση στις Βρυξέλλες, ειδοποιήθηκε από το υπουργείο να μην το κάνει. Η εκτίμηση που τελικά εστάλη ήταν 12,7 %

Σε άλλο σημείο ο πρώην υπουργός Οικονομίας σημειώνει:

«Όσον αφορά εξάλλου, την αναθεώρηση του χρέους για το 2009 και τα προηγούμενα χρόνια από τη Eurostat, το Νοέμβριο του 2010, αυτή δεν οφείλεται στην αποκάλυψη δήθεν κρυφών υποχρεώσεων. Οφείλεται στο γεγονός ότι καταγράφηκαν στο χρέος το γνωστό swap της Goldman Sachs, (που έγινε το 2001, επί ΠΑΣΟΚ, και μας ακολουθεί έκτοτε) και οι συσσωρευμένες οφειλές των ΔΕΚΟ, οι οποίες ήταν γνωστές εντός και εκτός Ελλάδος από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς. «

http://www.newdemocracy.gr/index.php/site/article/pws-apo-to-6-to-elleimma-toy-2009-ektokseythke-sto-158

Απάντηση

Γιώργος Νικ. Κωνσταντακόπουλος5 Αυγούστου 2017 – 8:15 μ.μ.

Στις 23 Απριλίου 2010 από το Καστελόριζο, ΟΛΟ το εγχώριο γκαγκστερικό πολιτικό σύστημα, έπαιξε σε μία και μόνη ζαριά : Την απαλλαγή του από τις απίστευτες προδοσίες κατά του Έθνους, με αντάλλαγμα το ξεπούλημα της χώρας ΚΑΙ των κατοίκων της, στους γκάγκστερς «δανειστές».

Τα ζάρια, περιστρέφονται ακόμα.

Απάντηση

Dimitri5 Αυγούστου 2017 – 9:46 μ.μ.

Με απλές κουβέντες έχουμε το εξής ερώτημα.

Η Ευρωμαφία υπερασπίζεται μετά μανίας ένα καυμένο Έλληνα δημόσιο υπάλληλο, που καταδικάστηκε από Ελληνικό δικαστήριο, και μας βάζει να του πληρώσουμε και τα δικαστικά έξοδα (προαπαιτούμενο Νο 631585).

Είνα δυνατόν αυτός ο «πολίτης» να μην είναι μέλος της ίδιας μαφιόζικης συμμορίας ;

Απάντηση

φυγόδικος6 Αυγούστου 2017 – 12:38 π.μ.

Και όχι μόνον η Ευρωμαφία φίλε μου.Και τα εγχώρια παρακλάδια της δεν πάνε πίσω. Γενικά υπάρχουν πολλοί που δεν αρέσκονται στην ιδέα του στημένου σκηνικού, δε θέλουν να το χωνέψουν. Πιστεύουν ότι για όλα φταίει η διεφθαρμένη Ελληνική κοινωνία, και με μερικές αλλαγές τακτικής αλλά πάντοτε με μνημόνια και ΕΕ θα δούμε καλύτερες μέρες…