Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Όταν ο τρομοκράτης είναι ο Πάπας… Τι κάνεις;;;

Pope Francis arrives for his weekly general audience, in St.Peter's Square, at the Vatican,  Wednesday, June 28, 2017. (AP Photo/Andrew Medichini)

Όταν ο διάολος έχει μεταμφιεστεί σε Πάπα την κάνεις;;;

Όταν αυτός που καταργεί τα έθνη ειναι ο Πάπας τι κάνεις;;;

Όταν ο επίσημος εκπρόσωπος  του μεσαίωνα και της Νέας Τάξης ειναι ο Πάπας τι κάνεις;;;

Δευτέρα 21 Αυγούστο

Φραγκίσκος: Τα δικαιώματα των μεταναστών προηγούνται της εθνικής ασφάλειας

Η στάση του ποντίφικα, όπως αναφέρεται σε κείμενό του σχετικά με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, φαίνεται και πάλι να έρχεται σε αντίθεση με τις περιοριστικές πολιτικές πολλών κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν ένα διογκούμενο αντιμεταναστευτικό ρεύμα

Να υπερασπιστούν τους μετανάστες προτρέπει τους πολιτικούς ο Πάπας Φραγκίσκος, λέγοντας ότι η προσωπική τους ασφάλεια πρέπει να υπερισχύει των ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια και ότι δεν πρέπει να υποβάλλονται σε συλλογικές απελάσεις.

Η στάση του ποντίφικα, όπως αναφέρεται σε κείμενό του σχετικά με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, φαίνεται και πάλι να έρχεται σε αντίθεση με τις περιοριστικές πολιτικές πολλών κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν ένα διογκούμενο αντιμεταναστευτικό ρεύμα.

«Η αλληλεγγύη πρέπει να εκφράζεται ρητά σε κάθε στάδιο της μεταναστευτικής εμπειρίας – από την αναχώρηση από το ταξίδι μέχρι την άφιξη και την επιστροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά σε μήνυμα του ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας των μεταναστών και των προσφύγων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ζητώντας «ευρύτερες επιλογές για μετανάστες και πρόσφυγες ώστε να εισέλθουν με ασφάλεια και νόμιμα σε χώρες προορισμού», δήλωσε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια όλων των μεταναστών έπρεπε να γίνονται σεβαστά ανεξάρτητα από το νομικό τους καθεστώς.

«Η αρχή της κεντρικής θέσης του ατόμου… μάς υποχρεώνει να δίνουμε πάντα προτεραιότητα στην προσωπική ασφάλεια πάνω από την εθνική ασφάλεια», δήλωσε.

Ο Πάπας ζήτησε «εναλλακτικές λύσεις στην κράτηση» για τους παράτυπους μετανάστες και είπε ότι «συλλογικές και αυθαίρετες απελάσεις μεταναστών και προσφύγων δεν είναι οι κατάλληλες λύσεις».

Ο Φραγκίσκος δήλωσε ότι οι μετανάστες πρέπει να θεωρούνται «ένας πραγματικός πόρος για τις κοινότητες που τους καλωσορίζουν» και (στο πλαίσιο αυτό) να τους χορηγείται η ελευθερία κινήσεων, η πρόσβαση στα μέσα επικοινωνίας, η πρόσβαση στη δικαιοσύνη και τα καθημερινά δικαιώματα, όπως το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού.

 ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ