Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  =======   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  =======  20.2.2013  ====

Η ΔΗΛΩΣΗ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ   ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.

Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση τη ρητή δήλωση του Υπουργού κ. Αντώνη Ρουπακιώτη ότι, συμφωνεί με την εκτέλεση της ιστορικής απόφασης 137/1997  του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, ώστε να αποδοθούν, επιτέλους, οι επιδικασθείσες αποζημιώσεις υπέρ των θυμάτων του Διστόμου.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρωτοπορειακή αυτή  απόφαση του Δικαστηρίου της Λιβαδειάς κατέστη αμετάκλητη, στις 4 Μαϊου 2000, με την υπ’ αριθ. 11/2000 της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου,  προέβλεπε δε την αποζημίωση 258 συγγενών θυμάτων και επιζησάντων του Ολοκαυτώματος του Διστόμου, (10 Ιουνίου 1944). Ωστόσο, έκτοτε, η γερμανική κυβέρνηση, εξακολουθεί να αρνείται να συμμορφωθεί προς την τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση της Λιβαδειάς.
 «Βαθύτατα πιστεύω ότι πρέπει η απόφαση αυτή να εκτελεστεί», δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης λόγια που ουσιαστικά αποτελούν την πιο θετική τοποθέτηση Υπουργού Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας στο ζήτημα αυτό, από την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Αρείου Πάγου. Και καθιστά συνολικά υπεύθυνη την κυβέρνηση και  τον Πρωθυπουργό, για να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την δικαίωση των θυμάτων του Διστόμου αλλά και των άλλων ελληνικών Ολοκαυτωμάτων. Θέτει επίσης ενώπιον των ευθυνών τους, όλους τους βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων και τους υποχρεώνει να πιέσουν για την απόδοση των ηθικά, νομικά και ιστορικά απαράγραπτων υποχρεώσεων της Γερμανίας προς τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα.
 Το Εθνικό Συμβούλιο καλεί τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να  προχωρήσουν στην εκτέλεση της απόφασης της Λιβαδειάς και την κατάσχεση της περιουσίας του γερμανικού Δημοσίου υπέρ των θυμάτων του Διστόμου. Οφείλει επίσηςαφού προηγουμένως απαιτήσει την επιστροφή των χιλιάδων κλεμμένων αρχαιοτήτων, να απευθύνει άμεσα και σύμφωνα με τη διεθνή διπλωματική πρακτική πρόσκληση στην Κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την έναρξη διαπραγματεύσεων για το συνολικό ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, δηλαδή για το κατοχικό δάνειο, τις πολεμικές επανορθώσεις και τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων των ολοκαυτωμάτων.
Η καταβολή των οφειλών προς τη χώρα μας, οι οποίες ούτε παραγράφονται ούτε λησμονούνται, θα είναι η μοναδική απόδειξη της ειλικρινούς και έμπρακτης μεταμέλειας του γερμανικού κράτους για όσα δεινά προκάλεσε στη χώρα μας κι αποτελεί προϋπόθεση για να κλείσει οριστικά η μαύρη βίβλος του ναζισμού.
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 www.holocaust.gr info@holocaust.gr
http://papaioannou-giannis.net/