Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Αντιπαράθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην συζήτηση στην Ολομέλεια

Ο ΛΥΚΟΣ τα έχει πάρει στο κρανίο!

Διαβάστε που είχα γράψει προ ημερών ότι το μαγειρεύουν να μας δώσουν κανένα μπαξίσι να μας ξε-βγάλουν με την συνεργασία τον γερμανοτσολιάδων, γενιτσάρων 300 της βουλής!

Διαβάστε τα κόκκινα γράμματα παρακάτω να το δείτε και εσείς, μόνο κλαρίνο…  δεν ζητά να πάρουμε στους Γερμανούς ο Βρομερός Αβραμόπουλος!

Ζήτω συγνώμη αλά η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ χτύπησε και την ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Ο ΛΥΚΟΣ

Να τεθεί το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων σε υψηλό πολιτικό επίπεδο ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η κυβέρνηση αναμένει την ολοκλήρωση της νομικής επεξεργασίας, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, αποσυνδέοντας το θέμα από την εφαρμογή του Μνημονίου.

Το γεγονός ότι απουσίαζε η ΚΟ της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση ώθησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαρακτηρίσει εκ νέου το κόμμα «φιλοναζιστικό».

Κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής επερώτησης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να προωθηθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη συγκρότηση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής με αντικείμενο το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι το μοναδικό κόμμα το οποίο θα πρέπει να εξαιρεθεί από μία τέτοια διακομματική επιτροπή είναι το «φιλοναζιστικό κόμμα, οι βουλευτές του οποίου σήμερα απουσιάζουν από τη συζήτηση στη Βουλή».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε την εργασία συλλογής αρχείων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ζήτησε πλέον να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες σε υψηλό επίπεδο.
Κάλεσε δε την κυβέρνηση να θέσει σε γνώση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων τα έγγραφα τα οποία συγκεντρώθηκαν και χαρακτηρίζονται απόρρητα.
«Το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν έκλεισε με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο. Καμία κυβέρνηση δεν παραιτήθηκε από τις αξιώσεις. Ό,τι μας αρνήθηκαν, το διεκδικούμε. Η εκκρεμότητα των πολεμικών αποζημιώσεων υφίσταται», διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η αναφορά του θέματος να θεωρηθεί «εχθρική κίνηση για έναν λαό με τον οποίο πορευόμαστε μαζί στην ευρωπαϊκή οικογένεια» και σε κάθε περίπτωση παρέπεμψε στην ολοκλήρωση της εν εξελίξει νομικής επεξεργασίας των διαθέσιμων στοιχείων.
«Κάποιοι επιχείρησαν να συνδέσουν την απαραίτητη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις με το ζήτημα των αποζημιώσεων. Είναι λάθος γιατί ένα ζήτημα ανοιχτό επί 60 χρόνια δεν χωρά στο χρονοδιάγραμμα της κρίσης, αλλά με τη διευθέτησή του σβήνει ένα σκοτεινό σημείο που μας άφησε η ιστορία και ανοίγει νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μας», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αδρανήσει στο παρελθόν ως προς τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούται να κινήσει τις ανάλογες διαδικασίες σήμερα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αντικρούοντας αντίστοιχα επιχειρήματα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

http://www.enet.gr/

1 comment to Αντιπαράθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην συζήτηση στην Ολομέλεια

  • Δημητρης

    ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕ

    ΕΔΩ Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΠΠΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ