Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Το άλλοθι της βίας

 

Γράφει η Φούλη Κούρταλη

  

     Σε θέμα των ημερών έχουν αναγάγει δημοσιογράφοι, πολιτικοί, καλλιτέχνες και πανεπιστημιακοί το φαινόμενο της βίας, με συνήθη ερωτήματα το από πού πηγάζει, αν υπάρχει καλή και κακή βία και πως είναι δυνατόν μια αρκετά μεγάλη μερίδα πολιτών να επικροτεί τις βίαιες πράξεις  που βγήκαν στο προσκήνιο.

     Το μεγαλύτερο ποσοστό των αναλυτών και ομιλούντων συμφωνεί στο ότι δεν υπάρχει καλή και κακή βία, ότι είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται. Τελικά όμως ισχύει η ομολογία; Μήπως δεν έχει δοθεί η απαραίτητη προσοχή στον ψυχολογικό βιασμό τον οποίο υφίστανται οι πολίτες; Με άλλοθι του ότι δεν « φιλοξενεί» στα σπάργανά της κανένα είδος τραμπουκισμού,  δεν αποτελεί πολιτική σημαία, άρα δεν λαμβάνεται υπʼ όψιν στα πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών και των συζητήσεων;

     Όταν στερούν στον πολίτη την δυνατότητα του να ζήσει αξιοπρεπώς, όταν πρέπει να πληρώσει μέσω φορολογίας τα σπασμένα προηγούμενων κακών πολιτικών επιλογών, όταν φτάνει στο σημείο να αυτοκτονεί πιεσμένος από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, μόνο ως βία μπορεί να το βιώσει, ακόμα και αν αυτή είναι ψυχολογική.

     Και αυτή η μη καταδικαστέα από κανέναν βία έρχεται και δίνει άλλοθι στην βιαιοπραγία των τραμπουκισμών, των μπράτσων και της σιδερογροθιάς, γιατί το τετριμμένο η βία γεννά βία έχει γίνει πλέον θέσφατο.

      Από την άλλη πλευρά η ήπια αντιμετώπιση των βανδαλισμών, καταστροφών, και του θανάτου 4 πολιτών (ουδείς τα ονόματά τους θυμάται) που το λάθος τους ήταν η παραμονή τους στην εργασία τους σε ημέρα απεργίας, δημιουργεί την αίσθηση στον κόσμο μιας υποκρισίας.

     Η κόκκινη, μαύρη, ψυχολογική  έχουν ένα κοινό, την ίδια λέξη, βία,  η οποία έχει ένα  αποτέλεσμα. Την ίδια ζημιά κάνει το κόκκινο μαχαίρι, το μαύρο μπιστόλι και το μπαλκόνι του πέμπτου από το οποίο πήδηξε κάποιος πολίτης. Τον θάνατο.

 ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ