Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Αποστέλλεται η ελληνική πρόταση στον Γερούν Ντάισελμπλουμ και κατατίθεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Αποστέλλεται η ελληνική πρόταση στον Γερούν Ντάισελμπλουμ και κατατίθεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο
July 09, 2015

Σε λίγη ώρα θα αποσταλεί η ελληνική πρόταση για την επίτευξη συμφωνίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Το κείμενο της πρότασης θα αποσταλεί με e-mail από το υπουργείο Οικονομικών στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος και θα το κοινοποιήσει στους υπουργούς Οικονομικών των κρατών – μελών της Ευρωζώνης.

 

 

 

Η ελληνική πρόταση κατατίθεται απόψε στην Βουλή προκειμένου αύριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να λάβει γνώση η Ολομέλεια από την οποία θα ζητηθεί η εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευθούν επί τη βάσει αυτού του κειμένου.

Αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το οριστικό κείμενο θα κατατεθεί και πάλι στη Βουλή προκειμένου να πάρει εκ νέου έγκριση και να γίνει νόμος του κράτους.

Σύμφωνα με το MEGA, βαρύ πακέτο μέτρων ύψους 12 δισ -13 δισ. ευρώ με το οποίο επιδιώκει συμφωνία με τους εταίρους, καταθέτει η ελληνική κυβέρνηση σε θεσμούς και στην Βουλή.

Η ελληνική πρόταση αναμένεται να αποσταλεί σε λίγη ώρα με e-mail από το υπουργείο Οικονομικών στον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος και θα το κοινοποιήσει στους υπουργούς Οικονομικών των κρατών – μελών της Ευρωζώνης.

Η πρόταση κατατίθεται απόψε στην Βουλή, προκειμένου αύριο, Παρασκευή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να λάβει γνώση η Ολομέλεια από την οποία θα ζητηθεί η εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευθούν επί τη βάσει αυτού του κειμένου.

Αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, το οριστικό κείμενο θα κατατεθεί και πάλι στη Βουλή προκειμένου να πάρει εκ νέου έγκριση και να γίνει νόμος του κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο μέτρων και μεταρρυθμίσεων συγκροτήθηκε σε συνεργασία και με Γάλλους εμπειρογνώμονες προκειμένου να τύχει της καλύτερης δυνατής αποδοχής και αυτή την ώρα έχει τεθεί επί τάπητος στο υπουργείο Οικονομικών, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη να «χτενίζουν» τις προτάσεις, οι οποίες όπως έχουν προειδοποιήσει οι εταίροι, πρέπει να είναι σαφείς και αξιόπιστες.

Οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να αποδέχεται μεγάλες αυξήσεις στη φορολογία, την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, την άμεση κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και τη σταδιακή του ΕΚΑΣ, ενώ δίνει μάχη για να υπάρχει σαφής αναφορά στην αναδιάρθρωση του χρέους.

Τι φέρεται να περιλαμβάνει το πακέτο:

Για συντελεστές ΦΠΑ-Φορολογίας
•Στον συντελεστή του 13% αναμένεται να μείνουν μόνο τα βασικά τρόφιμα, ενώ τα υπόλοιπα πάνε στο 23%
•Στο 13% φαίνεται ότι θα μείνουν και τα ξενοδοχεία
•Από το 13% στο 23% πηγαίνει όπως όλα δείχνουν και η εστίαση
•Προς κατάργηση βαίνουν οι μειωμένοι συντελεστές στα νησιά (μένει να φανεί αν θα υπάρξει μιας κάποιας μορφής επιδότηση στα μικρά νησία ή στους μόνιμους κατοίκους με χαμηλό εισόδημα)

•Αύξηση των συντελεστών της έκτακτης εισφοράς και η ενσωμάτωσή της στη νέα φορολογική κλίμακα
•Αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες και κατάργηση των εξαιρέσεων- απαλλαγών για αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις
•Αύξηση στο 28% της φορολογίας για τις επιχειρήσεις
•Αύξηση της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις – ελεύθερους επαγγελματίες
•Αύξηση του φόρου πολυτελείας στο 13%
•Αύξηση της φορολογίας στη ναυτιλία.
Στο Ασφαλιστικό:
•Καταργούνται άμεσα οι πρόωρες συντάξεις, με στόχο να βγαίνουν όλοι στα 67 έτη (στα 62 θα συνταξιοδοτούνται μόνο όσοι συμπληρώνουν 40 έτη εργασίας)
•Επιπλέον, θα προβλεφθεί ποινή 16% για τις πρόωρες αποχωρήσεις
•Καταργείται σταδιακά το ΕΚΑΣ ως το 2018, με στόχο να αντικατασταθεί από ένα στοχευμένο επίδομα
•Αυξάνονται οι εισφορές στον ΟΓΑ
•Για τους αυταπασχολούμενους οι εισφορές θα υπολογίζονται με βάση το πραγματικό εισόδημα
•Αυξάνονται οι εισφορές υγείας για κύριες και επικουρικές συντάξεις στο 6%
•Για τις επικουρικές θα γίνει και αύξηση στο 3,5% των βασικών εισφορών.
Στο Δημόσιο:
•Έρχεται νέο Ενιαίο Μισθολόγιο από 1/1/2016, με επανεξέταση όλων των επιδομάτων από μηδενική βάση
•Θα γίνει εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων, δηλαδή της κλιμάκωσης των αποδοχών για ένστολους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς.

Περίοπτη θέση στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων και των προαπαιτούμενων ενεργειών θα έχουν η αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, το πλήρες άνοιγμα των επαγγελμάτων με έμφαση σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές.

Στο σκέλος των ιδιωτικοποιήσεων μένει να φανεί εάν θα υπάρξει μια συμβιβαστική λύση στον τομέα της ενέργειας, με διαχωρισμό ΑΔΜΗΕ από ΔΕΗ και διατήρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από το Δημόσιο, όπως έλεγαν οι τελευταίες πληροφορίες.

Tα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις έχουν στόχο ένα νέο χρηματοδοτικό πακέτο που μπορεί να ξεπεράσει τα 62 δισ. ευρώ. Οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας στο διάστημα Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου του 2018 ανέρχονται στα 51,9 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις της τραπεζικής αργίας.

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν οι άμεσες πληρωμές στην ΕΚΤ (Ιούλιος- Αύγουστος), που αγγίζουν τα 6,7 δισ. ευρώ, καθώς και οι πληρωμές στο ΔΝΤ για τον Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο, που ξεπερνούν τα 3,5 δισ. ευρώ.

http://mignatiou.com/

2 comments to Αποστέλλεται η ελληνική πρόταση στον Γερούν Ντάισελμπλουμ και κατατίθεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

  • ροδανθη

    ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΣΤΟ ΣΤΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝΕ

    • Έχουν καταφέρει να βάλουν στο Μίξερ, Κουράγιο το όχι το είπαμε, τώρα μένει να τους πούμε να πάνε στο διάολο, μην νομίζεις ότι θα συμφωνήσουν οι νταβατζήδες μας, μας θέλουν μετά και το όχι γονυπετής. Μπορεί ο Τσιπρας να έχει σχέδιο γνωρίζοντας ότι δεν θα συμφωνήσουν, για να τους εκθέσει. Ίδωμεν.