Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Ο αιώνας των Ελλήνων σοφών ΠΧ και ο αιώνας των Ελλήνων προδοτών ΜΧ !

Πως είναι δυνατών αυτή η χώρα που έσφυζε από σοφούς παγκόσμιας ακτινοβολίας μέχρι σήμερα, αλλά και στο μέλλον, σήμερα να παράγει μόνο παγκόσμιους σοφούς προδοσίας;;;;

Από που και ως που ανακηρύσσονται σοφοί, όλα αυτοί που ερευνούν και δουλεύουν επάνω  σε αυτά που είναι αποδεδειγμένα από τους ελληνες σοφούς. Τι λέτε ρε ξέκολα, λιγούρια, προδοτόσκυλα, δεν έχουμε σήμερα Έλληνες επιστήμονες που δεν κλέβουν πίσω από το παραβάν τις δουλειές και τις έρευνες τον προγόνων τους, αλλά κανουν νέες ανακαλύψεις και η μαμά Ελλάς τους διώχνει η τους περιθωριοποιεί με αποκλεισμό! Αλλά το  μπουρδέλο σύστημα δουλεύει καλά. Βάλτε κάτω το μολύβι και χαρτί να δείτε πόσοι θα φάνε σε όλη την βολτίτσα που θα κανουν οι τσάμπα σοφοί.

Ρε δουλικά του κερατά αναφέρετε τον Αϊνστάιν και δεν αναφέρετε τον δάσκαλό του και γνώστη για όλες τις θεωρίες του, τον μεγαλο Έλληνα Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή!

Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή. Ο μαθηματικός που βοήθησε τον Αϊνστάιν και τον Βενιζέλο. Απορρίφθηκε από τους Έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου…

Όταν ο Άλμπερτ Αϊνστάιν εργαζόταν πάνω στη γενική θεωρία της σχετικότητας, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα σε τρία βασικά θέματα. Έτσι ζήτησε τη βοήθεια από μερικούς διάσημους και κορυφαίους επιστήμονες της εποχής. Ένας από αυτούς που του απάντησαν με τρόπο απλό και κατατοπιστικό και βοήθησαν καθοριστικά στην εξέλιξη της θεωρίας ήταν ο Έλληνας μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή. Ένα από τα λαμπρότερα μυαλά που ανέδειξε η Ελλάδα. Όπως λένε οι θαυμαστές του, ίσως με δόση υπερβολής, το IQ του ήταν ανώτερο του Ευκλείδη.

Ο Αϊνστάιν είπε για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή…

«Αν θέλετε να μπείτε στον κόπο να μου εξηγήσετε ακόμα και τους κανονικούς μετασχηματισμούς θα βρείτε έναν ευγνώμονα και ευσυνείδητο ακροατή. Αν όμως λύσετε και το πρόβλημα των κλειστών γραμμών του χρόνου, θα σταθώ μπροστά σας με σταυρωμένα χέρια. Πίσω από αυτό υπάρχει κρυμμένο κάτι που είναι αντάξιο του ιδρώτα των καλυτέρων.» — Επιστολή του Αϊνστάιν προς τον Καραθεοδωρή, 1916!!!

Για αυτό θα χαθούμε, διότι δίνουμε υπερβολική αξία σε λάθος ανθρώπους. Η λέξει σοφός σημαίνει μοναδική γνώση ενός ανθρώπου που έχει δοκιμαστή μέσα από αιώνες και παραμένει ο κληρονόμος αυτής της γνώσης, αφού οι επόμενοι δουλεύουν επάνω σε αυτήν την γνώση.

Για αυτό θα μας πάρει ο διάολος διότι έχουμε επιστήμονες αμέτρητους σε όλη τη γη και εδώ στην Ελλάδα και γνωρίζω αρκετούς άλλος είναι στην Κρήτη και φυτεύει μαρούλια και ο άλλος είναι κριμένος κάπου στις Σέρρες, που θα έπρεπε να ηγούνται των Ελλήνων και σε τέτοιους δύσκολους καιρούς και μου κάνετε βόλτα τα ξένα απόβλητα.

Να μην ξεχνάτε έρχετε η νέμεση ΟΧΙ με Εβραϊκό ευαγγέλιο, αλλά με το ελληνικό πύρινο σπαθί να πετσοκόψει όλα τα δουλικά του κερατά που έχουν καταπνίξει τον Ελληνισμό και την Ελλάδα.

Και μια διευκρίνηση, επειδή αφορά και την Αρχαία Μεσσήνη, αν ένα μικρο μέρος από αυτά τα έξοδα τα έδιναν στον άξιο και ικανό αρχαιολόγο καθηγητή Π. Θέμελη θα έκανε τεράστιο ιστορικό έργο ανασκαφής, θα δούλευαν νέοι άνεργοι και θα αναδεικνυότανε γρηγορότερα η πρώτη δημοκρατική κοινωνία που λειτούργησε στον ελλαδικό χώρο!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στην Αθήνα κορυφαίοι επιστήμονες για το «Συμπόσιο των Επτά Σοφών»

Θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Παρασκευή
  01/10/2015 12:19

 

 

 

Τρεις νομπελίστες, οι Τζέιμς Γουότσον Κρόνιν, Ντέιβιντ Γκρος και Τζορτζ Φιτζέραλντ Σμουτ, καθώς και άλλοι τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες της Κοσμολογίας έρχονται στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο 2ο «Συμπόσιο των Επτά Σοφών» του κόσμου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Παρασκευή.

Το βράδυ της Πέμπτης οι ξένοι επιστήμονες θα ξεναγηθούν στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), με οικοδεσπότη τον καθηγητή Κανάρη Τσίγγανο, πρόεδρο του ΕΑΑ. Θα ακολουθήσει δείπνο προς τιμήν των Επτά Σοφών στον κήπο του Αστεροσκοπείου και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με παρατήρηση του έναστρου ουρανού από το τηλεσκόπιο Δωρίδη στην Πνύκα, το οποίο μόλις εκσυγχρονίσθηκε.

Το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί στο ΜΜΑ επιστημονική ημερίδα με θέμα τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στην κοσμολογία και στην αστροφυσική. Στο Συμπόσιο θα συμμετέχουν επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, καθώς επίσης αριστούχοι μαθητές και φοιτητές, αλλά και το ευρύτερο κοινό, ενώ θα υπάρξει και διαδικτυακή αναμετάδοσή του (web-casting), μεταξύ άλλων σε όλες τις έδρες κοσμολογίας διεθνώς.

Μετά τις εργασίες του συμποσίου, θα ακολουθήσει το βράδυ η επίσημη τελετή βράβευσης των 7 Σοφών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, το οποίο θα μπορεί να θέσει ερωτήσεις και διαδικτυακά.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, έπειτα από πρωινή ξενάγηση των ξένων επιστημόνων στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον διευθυντή του Μουσείου καθηγητή Δ. Παντερμαλή, θα ακολουθήσει επίσκεψή τους στο Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο (ΝΕΟ) στο Costa Navarino Resort στη Μεσσηνία.

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, οι «επτά σοφοί» θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην αρχαία Μεσσήνη με ξεναγό τον καθηγητή Π. Θέμελη, ενώ θα ακολουθήσει εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή μαθητών.

Ποιοι είναι οι «Επτά Σοφοί» της σύγχρονης Κοσμολογίας

Τζέιμς Γουότσον Κρόνιν: Κάτοχος του Νόμπελ Φυσικής 1980. Αμερικανός ομότιμος καθηγητής στα Τμήματα Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη Γαλαξιακή και Εξωγαλαξιακή Αστρονομία και στην Αστροφυσική, καθώς και στην Αστρονομία και Αστροφυσική Σωματιδίων και Υψηλής Ενέργειας. Για την εργασία του με τον Val Fitch στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον με θέμα τη μελέτη της καταστροφής των ουδέτερων Κ-μεσονίων, στην οποία ανακάλυψαν την παραβίαση CP το 1964, τους απονεμήθηκε το Νόμπελ.

Αργότερα, ξεκίνησε το ερευνητικό πρόγραμμα Pierre Auger, μία συνεργασία περισσοτέρων από 250 επιστημόνων σε 17 κράτη με σκοπό να εντοπίσουν τις μυστηριώδεις πηγές των σπάνιων αλλά ισχυρών κοσμικών ακτίνων που βομβαρδίζουν κατά διαστήματα τη Γη. Είναι εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Αμερικής και της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών.

Ντέιβιντ Γκρος: Κάτοχος του Νόμπελ Φυσικής 2004, μαζί με τους Ντέιβιντ Πόλιτζερ και Φρανκ Γουίλζεκ. Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής και πρώην Διευθυντής του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Παλαιότερα ήταν Καθηγητής Μαθηματικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Είναι κεντρική φυσιογνωμία στη φυσική των σωματιδίων, στη θεωρία των υπερχορδών και στη διατύπωση της Κβαντικής Χρωμοδυναμικής, της θεωρίας της ισχυρής πυρηνικής δύναμης, με την οποία ολοκληρώθηκε το Καθιερωμένο Πρότυπο της Ύλης (Standard Model).

Με πολλά βραβεία στο ενεργητικό του (Sakurai, MacArthur, Dirac, Oscar Klein, Harvey, Particle Physics Prize της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Φυσικής, Grande Medaille d’Or κ.α). Μέλος, μεταξύ άλλων, της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, της Ακαδημίας Επιστημών της Ινδίας και της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

Τζορτζ Φιτζέραλντ Σμουτ ο τρίτος: Κάτοχος του Νόμπελ Φυσικής 2006 για την εργασία του στον Κοσμικό Εξερευνητή Υποβάθρου (Cosmic Background Explorer) με τον Τζον Μάθερ της NASA. Αμερικανός αστροφυσικός και κοσμολόγος, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια και ανώτερος επιστήμων στο Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Berkeley. Από το 2010, είναι επίσης καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο «Ντιντερό» του Παρισιού.

Το 2003 του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Einstein και το 2009 το Μετάλλιο Oersted. Σήμερα, διεξάγει έρευνα στην αστροφυσική και στην παρατηρησιακή κοσμολογία, ενώ είναι διάσημος για την έρευνά του στην κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου, το υπόλειμμα της έντονης θερμότητας της αρχικής Μεγάλης Έκρηξης.

Γιώργος Ευσταθίου: Βρετανο-Κύπριος αστροφυσικός, μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών της Βρετανίας, Καθηγητής Αστροφυσικής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοσμολογίας (Kavli Institute for Cosmology) του Πανεπιστημίου Cambridge. Προηγουμένως ήταν καθηγητής αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ενδιαφέρεται ευρέως για τη θεωρητική και παρατηρησιακή κοσμολογία και έχει συμβάλει σε μελέτες μεγάλης κλίμακας με θέμα το Σύμπαν, το σχηματισμό των γαλαξιών, τη σκοτεινή ενέργεια και την κοσμική μικροκυματική ακτινοβολία υποβάθρου.

Είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας για τον δορυφόρο Planck του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) ο οποίος χαρτογραφεί την κοσμική μικροκυματική ακτινοβολία υποβάθρου.

Γιουτζίν Πάρκερ: Αμερικανός ηλιακός αστροφυσικός, αναγνωρισμένος διεθνώς ως ο κατ” εξοχήν ειδικός στον ηλιακό άνεμο και στην επίδραση των μαγνητικών πεδίων στην ηλιόσφαιρα. Ομότιμος Καθηγητής Φυσικής, Αστρονομίας και Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και στο Ινστιτούτο Ενρίκο Φέρμι των ΗΠΑ.

Το ερευνητικό του έργο έχει συμβάλει καθοριστικά στην κατανόηση του ηλιακού στέμματος, του ηλιακού ανέμου, των μαγνητικών πεδίων της Γης και του Ήλιου, της κοσμικής ακτινοβολίας, καθώς και της ηλεκτρομαγνητικής τους αλληλοεπίδρασης. Τα βιβλία του, ειδικά τα «Κοσμικά Μαγνητικά Πεδία», έχουν εκπαιδεύσει γενεές κοσμολόγων και άλλων φυσικών. Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ και της Νορβηγικής Ακαδημίας Επιστημών και Γραμμάτων.

Αλεξέι Σταρομπίνσκι: Ρώσος αστροφυσικός και κοσμολόγος, επικεφαλής ερευνητής στο Ινστιτούτο Landau Θεωρητικής Φυσικής της Ρωσικής Ακαδημίας Επστημών. Κατά τη δεκαετία του 1970, ασχολήθηκε με τη θεωρία της δημιουργίας σωματιδίων στο πρώιμο σύμπαν και της δημιουργίας σωματιδίων και ακτινοβολίας από τις περιστρεφόμενες μαύρες τρύπες (1973), η οποία ήταν πρόδρομος της θεωρίας της ακτινοβολίας Hawking. Από το 1979 ασχολήθηκε με τη θεωρία του κοσμικού πληθωρισμού.

Μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, της Γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών Leopoldina και της Νορβηγικής Ακαδημίας Επιστημών και Γραμμάτων. Πολυβραβευμένος, πιο πρόσφατα το 2014, μαζί με τον Alan Guth του ΜΙΤ και τον Andrei Linde του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, τιμήθηκε με το Βραβείο Kavli της Νορβηγικής Ακαδημίας Επιστημών και Γραμμάτων «για την πρωτοπορία στη θεωρία του κοσμικού πληθωρισμού».

Γκαμπριέλε Βενετσιάνο: Ιταλός θεωρητικός φυσικός, ένας από τους πρωτοπόρους της θεωρίας των χορδών. Διεξήγαγε τις περισσότερες από τις επιστημονικές του δραστηριότητες στο CERN. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται πρωτίστως στην κοσμολογία των χορδών.

Από το 2004, κατέχει την έδρα Στοιχειωδών Σωματιδίων, Βαρύτητας και Κοσμολογίας στο Κολέγιο της Γαλλίας στο Παρίσι. Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών του Τορίνο (1994), της Ιταλικής Εθνικής Ακαδημίας Lincei (1996) και της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών (2002). Έχει τιμηθεί με πολυάριθμα επιστημονικά βραβεία, με πιο πρόσφατο το Μετάλλιο Dirac το 2014.