Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Οργή στο ΝΑΤΟ για τους Τούρκους που …Τορπιλίζουν την επιχείρηση της SNMG-2 στο Αιγαίο!

Οργή στο ΝΑΤΟ για τους Τούρκους που …Τορπιλίζουν την επιχείρηση της SNMG-2 στο Αιγαίο!1

Το Τουρκικό Σκάφος F-244 TCG Barbaros (φώτο) της Νατοϊκής Δύναμης SNMG-2 βρίσκεται στο Ναύσταθμο της Σούδας μαζί με το το Καναδικό HMCS Fredericton…Ανέφερε δια του Κυβερνήτη του αδυναμία εκτέλεσης της επιχείρησης ,γιατί δεν έχει εντολές από την Τούρκικό Γενικό Επιτελείο!

Οργή στο ΝΑΤΟ για τους Τούρκους που …Τορπιλίζουν την επιχείρηση της SNMG-2 στο Αιγαίο!2

ΟΙ Τούρκοι εσκεμμένα Τορπιλίζουν την Επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο!
ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑΣ ΠΕΛΩΝΗ

Τορπιλίζει η Τουρκία τη νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο !Συμφωνά με ανώτερες διπλωματικές πηγές η Άγκυρα εγείρει πολλαπλά ζητήματα στις συζητήσεις για το επιχειρησιακό σχέδιο της νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο που γίνονται στη Στρατιωτική Επιτροπή του NATO ενώ αρνείται την επαναπροώθηση προσφυγών στα παράλια της κάτι που υποτίθεται ότι είναι το βασικό σκεπτικότης επιχείρησης.

Η Αγκυρα διά του εκπροσώπου της στη Στρατιωτική Επιτροπή η οποία έχει αναλάβει τη χάραξη του επιχειρησιακού πλάνου το οποίο θα εγκριθεί σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων προκειμένου να κινηθεί με σαφή εντολή τη νατοϊκή δύναμη SNMG2 στο Αιγαίο μπλόκαρε μέχρι την περασμένη Παρασκευή σημαντικές πτυχές της επιχείρησης!

Εγώ δεν μπορώ να εφαρμόσω αυτά τα πράγματα δεν έχω τέτοιες οδηγίες φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες των ΝΕΩΝ ο Τούρκος εκπρόσωπος στην τελευταία συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας δεν απαντά στο βασικό ερώτημα τι θα συμβαίνει με τις βάρκες που θα εντοπίζονται από τα στρατιωτικά μέσα εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και οι οποίες υποτίθεται ότι πρέπει να επιστρέφουν στα τουρκικά παράλια

Η ΠΑΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ Οι αντιρρήσεις της Τουρκίας ξεκινούν από το ίδιο το σκεπτικό της νατοϊκής συνδρομής καθώς η Άγκυρα απορρίπτει τις επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στα παράλια της ενώ φθάνει μέχρι την πάγια τακτική της να μεταφέρει στο επίπεδο της Συμμαχίας όλες τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Υπ αυτό το πρίσμα η Τουρκία δεν θέλει να αναπτυχθούν στρατιωτικά μέσα στα Δωδεκάνησα με το πάγιο επιχείρημα περί αποστρατιωτικοποίησης εφ όσον γίνει χρήση εναέριων μέσων δεν αναγνωρίζει την αρμοδιότητα της Ελλάδας εντός του HR Αθηνών 10 ναυτικά μίλια βάζει θέμα για την τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Λήμνου και θέτει τ ο σύνολο των αμφισβητήσεων της που έχουν περάσει στις οδηγίες Λουνς σύμφωνα με τις οποίες εξαιρούνται οι διαφιλο\ακούμενες περιοχές από τους συμμαχικούς σχεδιασμούς στις σχετικές συζητήσεις

Η Ελλάδα η οποία συμφώνησε μέσα σε κάτι παραπάνω από ένα 24ωροστησυνδρομή του NATO στο Αιγαίο έχει διατηρήσει μέχρι στιγμής χαμηλούς τόνους στην όλη συζήτηση .Κι αυτό διότι σύμφωνα με ανώτερες διπλωματικές πηγές υπάρχουν άλλοι εντός της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας που φέρεται να είναι ενοχλημένοι από την τουρκική στάση .

Η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή είναι ότι η επιχείρηση δεν περπατάει και ότι δεν πρόκειται να σημειωθεί πρόοδος στις σχετικές συζητήσεις αν δεν υπάρξει αμερικανική παρέμβαση στην τουρκική πλευρά

Οργή στο ΝΑΤΟ για τους Τούρκους που …Τορπιλίζουν την επιχείρηση της SNMG-2 στο Αιγαίο!3

Ερωτήματα εγείρονται όμως και για τον λόγο που η Αγκυρα συναίνεσε κατόπιν συνεννόησης με την Ανγκελα Μέρκελ στην εμπλοκή του NATO στο Αιγαίο για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών αν στην πορεία ο στόχος της ήταν να την τορπιλίσει.

Διπλωματικές πηγές εκτιμούσαν ότι η συναίνεση της τουρκικής ηγεσίας ήταν απλώς το πρόσχημα για να σύρει τη Συμμαχία στα τουρκοσυριακά σύνορα με τρόπο που να εξυπηρετούνται οι σχεδιασμοί της τόσο ως προς τη αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής όσο και ως το ενδεχόμενο δημιουργίας κουρδικού καντονιού στη Συρία .

Οι ίδιες πηγές εξηγούσα νότι η Ελλάδα δεν είχε κανένα λόγο να μη δεχθεί την εμπλοκή του NATO και να βρεθεί κατηγορούμενη από τους Ευρωπαίους εταίρους της .

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ομως αν το νατοϊκό σχέδιο ναυαγήσει ή καθυστερήσει οι άμεσες συνέπειες θα αφορούν την Ελλάδα αφού βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο και υπό προθεσμία στη Σένγκεν .

Φαίνεται σχεδόν απίθανο δεδομένων και των αυξημένων ροών που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο να έχει σημειωθεί βελτίωση της κατάστασης μέχρι τις 6 Μαρτίου που θα γίνει η νέα σύνοδος Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας.

Τότε λήγει και η προθεσμία της άτυπης δέσμευσης, που έλαβε από τους Ευρωπαίους ομολόγους του ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν θα προχωρήσουν σε μονομερές κλείσιμο συνόρων.

Διότι παράτα ευχολόγια των συμπερασμάτων στη σύνοδο κορυφής ότι η στρατηγική της EE για το Προσφυγικό θα αποδώσει μόνο εάν όλα τα στοιχεία της επιδιώκονται από κοινού τα κράτη μέλη χαράζουν ήδη τη δική τους πορεία με κορυφαίο παράδειγμα την Αυστρία

https://hellasforce.com/