Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Όταν η πολιτική έγινε αλητεία πεζοδρομίου και οι πολιτικοί αλήτες του πανικού δικαίου, τι περιμένουμε να ακούσουμε;;;

Ο Κατρούγκαλος πανηγυρίζει: Μόνο δύο στις 10 επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν

ΚΑΝΑΠΕΣ 12Φυσικά ξέρουν που απευθύνονται!!!

Σε αυτούς που είναι ετοιμοθάνατοι και δεν μπορούν να τους πειράξουν!

Καλά μας κάνετε, κάντε το  ποιο σύντομα όμως μήπως ξυπνήσουν και επαναστατήσουν τα ΖΑ!

Και για μερικούς που επιδεικνύουν το Τούρκικο πραξικόπημα, έχω να τους πω τα εξής, εδώ δεν είναι Τουρκία και αν μιλάμε για να αναλάβει πρωτοβουλία ο στρατός, δεν μιλάμε για πραξικόπημα, αλλά για επανάσταση του λαού με την Συμπαράσταση του στρατού, έτσι να γίνονται διευκρινήσεις για να μην λέει ο κάθε προδότης ότι θέλει!

Και φωνάζω ξανά και θα φωνάζω συνέχεια μέχρι να ενωθούμε με μια φωνή  χωρίς κόμματα και θρησκείες, (ζήτω η πατρίδα) και λαός και στρατός στην εξουσία!!!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Προβλέπει και μείωση της ανεργίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια

Ο Κατρούγκαλος πανηγυρίζει: Μόνο δύο στις 10 επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν

Παραδέχθηκε ότι 140.000 Έλληνες έχασαν το ΕΚΑΣ και αποκάλυψε ότι θα προστεθούν κι άλλοι τα επόμενα χρόνια – Κατά τον υπουργό Εργασίας η εθνική σύνταξη – που θα δοθεί από το 2019 – δεν πρόκειται να καλύψει τις απώλειες του ΕΚΑΣ

Σε προβλέψεις για μείωση της ανεργίας κατά 12% εντός των επόμενων πέντε ετών προχώρησε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, στη Βουλή την ώρα που τα «λουκέτα» στην αγορά πολλαπλασιάζονται, η «μαύρη» εργασία αυξάνει και η φοροκαταιγίδα επιδεινώνει περαιτέρω την λειτουργία των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι για το 2016 οι μειώσεις στις επικουρικές αφορούν το 20% των συνταξιούχων οι οποίοι θα λάβουν τα «δυσάρεστα» μαντάτα τον ερχόμενο μήνα (Αύγουστο – Σεπτέμβριο). Επίσης, ο ίδιος είπε ότι στους 140.000 που έχασαν το ΕΚΑΣ το 2016 θα προστεθούν και άλλοι τα επόμενα χρόνια ενώ παραδέχθηκε ότι η εθνική σύνταξη – που θα χορηγηθεί το 2019 – δεν πρόκειται να καλύψει τις απώλειες του ΕΚΑΣ.

Αναφορικά δε με τις καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων είπε ότι ο μέσος όρος στο ΙΚΑ είναι 1,5 έτος!  

Ο κ. Κατρούγκαλος απέφυγε να απαντήσει ποια θα είναι τα μέτρα ανακούφισης των συνταξιούχων που διαπιστώνουν τη δραματική μείωση των εισοδημάτων τους, είπε όμως ότι θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και εντός αυτών δεν θα είναι η επέκταση των κοινωνικών τιμολογίων.  Ο υπουργός χαρακτήρισε «μαύρη προπαγάνδα» την κριτική περί μείωσης των κύριων συντάξεων για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «υπάρχουν μικρές προς τα κάτω αποκλίσεις που δεν οφείλονται σε μειώσεις κύριων συντάξεων αλλά σε παρακράτηση φόρων». Για τις επικουρικές είπε ότι «περίπου 20% επικουρικών έχουν μειώσεις και θα φανούν Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Προστατέψαμε το 80% συνταξιούχων»

«Τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχει μείωση της ανεργίας κατά  2% και φτάσαμε στο 23%. Πρόσφατες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι είναι διατηρήσιμη η ανεργία. Αν είμαστε σε τροχιά επιστροφής θετικών ρυθμών ανάπτυξης τότε σε 5 χρόνια θα είμαστε στον μέσο όρο της ΕΕ και η ανεργία θα είναι στο 11%» είπε ο ίδιος.

http://www.protothema.gr/