Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ-ΙΘΩΜΗ

ΑΝΤΙ ΔΕΛΤΙΟΥ

…Στην Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Μεσσήνης, την πόλη που έκτισε ο Επαμεινώνδας συγκεντρώνοντας τους επί αιώνες σκορπισμένους Μεσσήνιους…

Τον ανεπανάληπτο αυτό ιστορικό χώρο επέλεξαν συμβολικά 25 περίπου Μεσσήνιοι Έλληνες Εθνικοί για να εορτάσουν την μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, το Ηλιοστάσιο.

…Και έκαμναν επικλήσεις και σπονδές στις πατρογονικές θεότητες που οδηγούν τις ψυχές των θνητών προς το αγνό φως του αρχέγονου και ακαταπόνητου Ήλιου, του Φοίβου Απόλλωνα…

…Και έκαμναν επικλήσεις και σπονδές στον λόγιο Ερμή, στον βακχευτή Πάνα, στην φιλομειδή Αφροδίτη, στον περιπόθητο Έρωτα και στον πολυτιμημένο Δία.

Είθε ξανά!

Λεωνίδας Μπίλλης

llbillis@hotmail.gr;

28 Ιουλίου 2013

 Εκδήλωση του θερινού ηλιοστασίου στην αρκαδική πύλη της ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ! Βέβαια έγινε ετεροχρονισμένα αλλά έγινε! Ο αγαπητός φίλος Λεωνίδας  με είχε καλέσει και εγώ τον τίμησα. Παρακάτω θα ανεβάσω μερικές από τις πολλές φωτογραφίες από τον εορτασμό του ηλιοστασίου!

 

 

 

 

 

Λίγα απλά λόγια για τους παρισταμένους από τον Λεωνίδα

Η λέξη «ηλιοστάσιο προέρχεται από τον ήλιο και στέκομαι» Την δε 21η Ιουνίου (η οποία είναι η μεγαλύτερη μέρα τους χρόνου), ο ήλιος βρίσκεται στο Βόρειο ημισφαίριο αρχίζοντας ουσιαστικά την εποχή του θέρους.

Σύμφωνα με την παράδοσή μας κατά το θερινό ηλιοστάσιο τιμούμε την αρχέγονη θεότητα του Ήλιου που από τον 5 αιώνα μετουσιάζεται στον Θεό Απόλλωνα, εξ ου και ο Απόλλων καλείται Φοίβος, δηλαδή λάμπων Θεός.

Σύμφωνα πάντα με την προγονική μας παράδοση κατά το θερινό ηλιοστάσιο το οποίο καλείται και «πύλη των Θνητών», επιτελείται η κάθαρση της ψυχής μας επί της Γης.

………………………………………..